Another XP installation error... :(

XEN

In Runtime
Messages
457
So I'm trying a fresh install ofXP Pro SP1 on my PC. I boot the CD and it comes up with [size=-1]"Setup is checking your computer's hardware" [/size][size=-1]then after about 30 or 40 seconds that disapears, the screen goes blank and nothing more happens... so now I'm confused...
[/size]
 

lhuser

Golden Master
Messages
13,147
Specs of PC? Unless it's the one in sig.

Next, check with another disc to see if it's another error.
 

XEN

In Runtime
Messages
457
Yeah, it is now, forgot to update my sig. What do you mean by another disc?
 

Raffaz

Golden Master
Messages
6,798
Try another disc if ya have one handy i guess. Also, did you build it yourself? If ya did, then are ya sure its done properly?
 

XEN

In Runtime
Messages
457
Yeah, I build it myself, I'm pretty sure its done properly. I have two XP discs, one is scratched and the other is the one I'm using. I might try copying the one I'm using and seeing if that makes a difference. I also tries Ubuntu and it didn't work...
 

XEN

In Runtime
Messages
457
Update: I've now got the CD to boot and I have formated my hard drive, transfered files etc up unti the point where it says restart. The PC retarts but I can't boot from the harddrive and if I boot from the CD it just starts the installation all over again. Could it be something to do with the IDE setting (master, slave, cable select etc) or could be harddrive be at fault?
 

drogan

Baseband Member
Messages
37
I know this is a stupid question but did you take cd out after boot because the computer will keep reading it...if not your harddrive may be wrong id recommend checkin you properly built it..there might just be something little youve done wrong allways happens to me..
 

XEN

In Runtime
Messages
457
After the restart I changed the boot priority so that the hard drive was first and put all other slots to disabled...

I just ran a Hitachi diagnosic program on it and results showed up fine, I'm running a 'fiteness test' in it right now.

What errors could I have made that would cause the machine to do that?
 
Top