GPU only shows on 3rd slot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-01-2019, 03:42 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2012
Location: United States of America
Posts: 173
Default GPU only shows on 3rd slot

Hello u have a maximus xi hero z390 with i9 9900k. I also have an m.2 ssd. I have two 1080tis. My GPU's wont show up. I have them in PCIEX16_1 and PCIEX16_2. I took them both out and o ly put one in PCIEX16_3 and it worked. I then took it out and put only one GPU in PCIEX16_1, and it didnt work. Would that mean this is a faulty motherboard?
Attached Images
File Type: jpg Screenshot_20190601-164208_Adobe Acrobat.jpg (111.8 KB, 3 views)
__________________

__________________
kidmo87 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2019, 04:17 PM   #2 (permalink)
Where am I again?
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,546
Default Re: GPU only shows on 3rd slot

Have you tried resetting the mobo back to default settings? (CMOS clear/reset)
__________________

__________________

LG 34UC79G / Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
Phanteks Pro M White TG edition / i7-8700K / ARCTIC Liquid Freezer II 240 / ASRock Z370 Taichi
SM951 256GB M.2 / Helix-L 1TB M.2 / Seagate 4TB 2.5 / Samsung 2TB 2.5
2x8GB Vengeance LPX 3200 / nvidia GTX 1080 ti / evga SUPERNOVA P2 850W

Nukem is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2019, 04:19 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2012
Location: United States of America
Posts: 173
Default Re: GPU only shows on 3rd slot

I'm sorry. I feel pretty dumb. Turned out that the GPUs weren't fully installed. Sorry for any inconvenience
__________________
kidmo87 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2019, 11:18 AM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 30,253
Default Re: GPU only shows on 3rd slot

It happens lol.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pcie x16 slot 1 won't work but slot 2 will? on P5NSLI mobo by asus zacht23 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 03-06-2011 09:25 PM
Terabyte External HDD shows only 80gb free, only 250gb worth of stuff on it.. help? braz Hardware Repairs and Troubleshooting 5 02-16-2011 06:34 PM
PCIE card won't recognise in Slot 1, but OK in slot 2. Antec-User Hardware Repairs and Troubleshooting 6 11-05-2008 03:38 PM
3rd Party software to read GPU Temp? Bullet-X2 Monitors, Printers and Peripherals 4 05-30-2006 07:04 PM
new install only shows up in admin account. cdc1 Microsoft Windows and Software 6 03-08-2003 07:14 PM



All times are GMT -5. The time now is 06:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.