Overheating problem - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-18-2006, 02:24 PM   #21 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

I give up, go take your PC to someone who knows what the **** they're doing...... or maybe hook an air line to your head to blow the crap off your brain.
__________________

Sui is offline  
Old 05-18-2006, 06:33 PM   #22 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 456
Send a message via AIM to meefle
Default

when ur computer "overheats" whats happens, does it lag or just restart or shut down?
__________________

__________________
*Opteron 165 1.8Ghz
*DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
*HIS Hightech X1900XT 512MB w/ Zalman VF900 (Core: 690Mhz, Mem: 1500Mhz)
*G.Skill 1GB DDR 400
*Kingwin Mutant X Series
*HP IDE Lightscribe DVD Burner
*Seagate Barracuda 80GB SATA II
*Maxtor 80GB IDE
*OCZ Gamexstream 600W PSU
meefle is offline  
Old 05-18-2006, 09:21 PM   #23 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 176
Send a message via AIM to underworld288
Default

it just shuts down, then restarts itself
__________________
RAM: 1.0GB
HDD: 420Gb Hard Drive
OS: Windows XP Pro
VC: MSI NX7800GT (stock)
PRO: AMD Athlon 64 3500+ Venice (stock)
MOBO: MSI K8N Neo4-f
underworld288 is offline  
Old 05-18-2006, 09:26 PM   #24 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 456
Send a message via AIM to meefle
Default

My computer was doin that too but i found out it was a driver problem (before it shut down a blue screen flashed really quick so i taped it with my camcorder then tried to read it), i just updated my video card driver and now everything works (well sortof..... my mobo company has video card issues tahts why i'm upgradin soon). Try updatin drivers (mostly video card).
__________________
*Opteron 165 1.8Ghz
*DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
*HIS Hightech X1900XT 512MB w/ Zalman VF900 (Core: 690Mhz, Mem: 1500Mhz)
*G.Skill 1GB DDR 400
*Kingwin Mutant X Series
*HP IDE Lightscribe DVD Burner
*Seagate Barracuda 80GB SATA II
*Maxtor 80GB IDE
*OCZ Gamexstream 600W PSU
meefle is offline  
Old 05-21-2006, 03:45 PM   #25 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 176
Send a message via AIM to underworld288
Default

I ran Prime95 and got and error....
"FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4"
but i dont know what this means can someone explain

thanks
__________________
RAM: 1.0GB
HDD: 420Gb Hard Drive
OS: Windows XP Pro
VC: MSI NX7800GT (stock)
PRO: AMD Athlon 64 3500+ Venice (stock)
MOBO: MSI K8N Neo4-f
underworld288 is offline  
Old 05-23-2006, 12:44 PM   #26 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 176
Send a message via AIM to underworld288
Default

ok i figured this thing out, it's my video card that is overheating. I play COD2 before i started playing it the card was running at 39*C, and i played for about 5min. and the temp. shot up to 52*C.

does anyone have any suggestions?
thanks
__________________
RAM: 1.0GB
HDD: 420Gb Hard Drive
OS: Windows XP Pro
VC: MSI NX7800GT (stock)
PRO: AMD Athlon 64 3500+ Venice (stock)
MOBO: MSI K8N Neo4-f
underworld288 is offline  
Old 05-24-2006, 03:15 AM   #27 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

52 is fine for a GPU, mins hits 66 occasionslly, GPUs can withstand a much higher temp.

to me it sounds like CPU thing, if it errored in P95.

back me up on this people, but you may want to try upping to core voltage to stabalise it. find out what it is set to at the moment, by looking in the bios, under advaced chipset features. have you overclocked it?
joshd is offline  
Old 05-24-2006, 09:50 AM   #28 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 176
Send a message via AIM to underworld288
Default

in the BIOS i set the core voltage to +.05 because i overclocked the
CPU from 2.20GHz to 2.64GHz
__________________
RAM: 1.0GB
HDD: 420Gb Hard Drive
OS: Windows XP Pro
VC: MSI NX7800GT (stock)
PRO: AMD Athlon 64 3500+ Venice (stock)
MOBO: MSI K8N Neo4-f
underworld288 is offline  
Old 05-24-2006, 10:41 AM   #29 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

That error means your overclock is way to high, or you have bad ram/cpu....
c0rr0sive is offline  
Old 05-24-2006, 07:26 PM   #30 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 176
Send a message via AIM to underworld288
Default

what would u recommend i put my CPU at to still have it overclocked, but not to high.
__________________

__________________
RAM: 1.0GB
HDD: 420Gb Hard Drive
OS: Windows XP Pro
VC: MSI NX7800GT (stock)
PRO: AMD Athlon 64 3500+ Venice (stock)
MOBO: MSI K8N Neo4-f
underworld288 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.