Question about AVI's - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-13-2006, 11:56 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 33
Send a message via AIM to Jin Uzuki
Default Question about AVI's

Whenever I burn an AVI, it always skips on my dvd player. If I burn a BIN/CUE onto CD it doesn't skip. If I copy though to DVD ithe DVD discs do not skip. any ideas on how to correct this problem? I use Nero 7 Ultra Edition
__________________

Jin Uzuki is offline  
Old 03-13-2006, 12:54 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default

Alcohol 120 should do the trick. AlcoholSoft offers a free trial.

Have you tried reducing the write speeds?
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-13-2006, 02:20 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 33
Send a message via AIM to Jin Uzuki
Default

I always burn at the slowest speed as well as having nothing esle running or playing in the background. Thanks I'll try Alcohol.
Jin Uzuki is offline  
Old 03-14-2006, 11:03 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 33
Send a message via AIM to Jin Uzuki
Default

I can't seem to get it to burn avi movies, can you please help me to figure it out? I would really appreciate it, thanks in advance.
Jin Uzuki is offline  
Old 03-14-2006, 11:37 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Question about AVI's

Quote:
Originally posted by Jin Uzuki
Whenever I burn an AVI, it always skips on my dvd player. If I burn a BIN/CUE onto CD it doesn't skip. If I copy though to DVD ithe DVD discs do not skip. any ideas on how to correct this problem? I use Nero 7 Ultra Edition
what kind of dvd player do you have that plays bin/ cue files?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-14-2006, 11:56 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 33
Send a message via AIM to Jin Uzuki
Default

It is a Cyberhome DVD Recorder. It Also records onto DVD + R and plays DVD - & + R discs. But whenever I burn an avi onto my discs, it always skips. But if I record tv shows onto those type of discs from my recorder they don't skip so it can't be the the discs( I believe) and whenever I play Cd which have been burned from Bin/Cue, it never skips same with copied DVD movies.
Jin Uzuki is offline  
Old 03-15-2006, 12:57 AM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by Jin Uzuki
It is a Cyberhome DVD Recorder. It Also records onto DVD + R and plays DVD - & + R discs. But whenever I burn an avi onto my discs, it always skips. But if I record tv shows onto those type of discs from my recorder they don't skip so it can't be the the discs( I believe) and whenever I play Cd which have been burned from Bin/Cue, it never skips same with copied DVD movies.

I understand now, I think. what are your computer specs and what part of nero are you using to burn it to dvd?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-15-2006, 01:02 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 33
Send a message via AIM to Jin Uzuki
Default

I got to Nero Smart Start, Create a Video DVD, then Add Video Files. After I select the movie I hit next and then burn, and on burn options I pick the slowest speed. I have nothing running in the background and it is a Sony Double/Dual Layer DVD/CD burner. My computer is an 80 GB HD, 526 MB DDR RAM, 1.67 Ghz Processer.
Jin Uzuki is offline  
Old 03-15-2006, 01:14 AM   #9 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

you could use a higher processor with seperate partitions and maybe more ram.

try vcd easy.
http://www.vcdeasy.org/modules.php?n...uides&id=Start

you can also try to have nero finish the project to the hard disc folder, then burn it to cd later in a seperate process
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.