Microsoft: Using Vista loophole is cheating - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-06-2008, 10:05 PM   #1 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Talking Microsoft: Using Vista loophole is cheating

Microsoft: Using Vista loophole is cheating - Applications - CRN Australia
Quote:
Microsoft: Using Vista loophole is cheating[/b]

A recent report suggests that Microsoft left a loophole in Vista that allows users to opt for a less expensive upgrade version of the OS to get the full featured version.

Microsoft is denying a recent report that suggests it deliberately included a technical loophole in Windows Vista that lets users install the OS without paying for the full priced version.

In an article that appeared earlier this week in the Windows Secrets newsletter, reporter Scott Dunn noted that the Service Pack 1 version of Windows Vista gives users the option of buying the 'upgrade edition' and installing it on any PC, which enables them to avoid paying for the more expensive 'full' edition.

In the U.S., the list price of the upgrade edition is more than $100 cheaper than the full edition, according to Dunn.

According to Dunn, the same option was available to users when Vista was first released, and Microsoft's failure to close this loophole in Vista SP1 suggests that the vendor "approved the back door as a way to make the price of Vista more appealing to sophisticated buyers."

But a Microsoft spokesperson disputed the notion that the vendor supports users taking advantage of the technical loophole in Vista.

"Just because a piece of software installs on a PC, doesn't mean that it is properly licensed. The licensing states that upgrades require a fully licensed version of Windows to be eligible to use an Upgrade license," the spokesperson said in an email to ChannelWeb.

Microsoft expects its resellers to help their customers be fully licensed for the products that they want to purchase, added the spokesperson.

Scott Rosenberg, CEO of Miro Consulting, a Fords, N.J.-based firm that specialises in licensing issues, acknowledges that technical loopholes in Microsoft software do exist, but says people who take advantage of them are clearly violating their licensing agreements.

"There's lot of audit activity out there, and people who engage in this tactic do so at their own peril," said Rosenberg.
Whoops...... I am going to investigate this one later tonight.
__________________

__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 04-06-2008, 10:12 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Microsoft: Using Vista loophole is cheating

Cool. It i sjust to bad i buy my version of Vista Ultimate for $45 anyways.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-06-2008, 11:59 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: Microsoft: Using Vista loophole is cheating

o.o i wish i could buy it for 45$ lol
__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Old 04-07-2008, 03:06 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default Re: Microsoft: Using Vista loophole is cheating

I got business edition free from my school. Sold it to my roomy for $45, though. Ironic, eh?

This sounds like something I've heard of before, this exploit, but I don't know much about it. Worth further investigation.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 04-07-2008, 04:02 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: Microsoft: Using Vista loophole is cheating

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
Cool. It i sjust to bad i buy my version of Vista Ultimate for $45 anyways.
HOW?!
__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 04-07-2008, 04:14 PM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Microsoft: Using Vista loophole is cheating

Quote:
Originally Posted by surgeVel View Post
HOW?!
He has MSDN access.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 04-07-2008, 04:25 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: Microsoft: Using Vista loophole is cheating

Ahh, ofcourse. There are supply limits to that, right? He can only purchase so many copies of each thing?
__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 04-07-2008, 05:52 PM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Microsoft: Using Vista loophole is cheating

Actually this is not thru MSDN. This is thru the MVP and the Microsoft Company Store online. Which i get access to from teh MVP. That i show i got Gears of War and Halo 2 for PC all for $30.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-07-2008, 07:26 PM   #9 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: Microsoft: Using Vista loophole is cheating

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
Actually this is not thru MSDN. This is thru the MVP and the Microsoft Company Store online. Which i get access to from teh MVP. That i show i got Gears of War and Halo 2 for PC all for $30.
Ah, that's right... I forgot which it was. I remember you talking about that before, I think.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 04-07-2008, 08:15 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: Microsoft: Using Vista loophole is cheating

This loop hole is also present on XP. Not sure exactly how it works out, but I know plenty of computer shops in my area that will use a upgrade cd to do a reload of the OS. Also, MSDN isn't free, there is a fee, depending on how you do it, but our school can register 500 students and give any of them free software, the only software we can't get is like Microsoft Word and Vista Ultimate, but we can get business.
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2nd HijackThis Log File xXxexpertxXx HijackThis Logs (finished) 30 03-10-2008 06:24 AM
Microsoft offers a Vista two-for deal Osiris Microsoft Windows and Software 8 01-01-2008 04:17 PM
HELP: Infected System script.kiddie Viruses, Spyware and Malware 6 12-15-2007 01:54 PM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.