cyclick redundancy check? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-24-2005, 06:58 PM   #11 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by RicoDirenzo
In simple terms, a CRC is bit of mathematics used to ensure that your data is OK when being transfered. It's a checking procedure that quickly identifies when data has been damaged. If you get this message, it means that the file being read by your PC or software is corrupted. However, it does not mean all the data is lost forever. When data is transfered, it is usually in small blocks and each block is given a CRC value. If something goes wrong with the data between the time it leaves the source and arrives at its destination, the CRC sent at the source will no longer match the one that is calculated when the data arrives - this is when the cyclic redundancy check error will appear.

that is the technical terms. in real life that mean a scratched disc
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-24-2005, 08:12 PM   #12 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

ROFL.....dang.............................Hehehehe he!
__________________

__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 10-24-2005, 10:35 PM   #13 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

lmao..hars Eric..Although when I have recieved this error this disc has been brand new and not scratched. However I recieved it a lot on my old CD-R data CD's which were heavily scratched..like freaking intitials carved into the cd scratched.
Win2kpatcher is offline  
Old 10-25-2005, 03:50 PM   #14 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Quote:
Originally posted by Win2kpatcher
lmao..hars Eric..Although when I have recieved this error this disc has been brand new and not scratched. However I recieved it a lot on my old CD-R data CD's which were heavily scratched..like freaking intitials carved into the cd scratched.
Huh? You received a CRE on a brand new cd? I think you meant that the source CD was New and the Target Was scratched? If not..........................Huh?
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 10-25-2005, 05:21 PM   #15 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

they are making some cheesey dvd and cd roms these days. they can't read anything or they just can't read a lot of files. they also will give you that cyclick redundancy check

A perfect example is the new BTC cd-rw drive



this burner will burn cd flawlessly. however you can't use it to install windows xp as it can't read a lot of files on the xp cd. you also can't use this cd to play a lot of games or even install them

I have came across 6 computers in the past 3 months or so, that I could not install windows xp on because it had problem copying all of the xp files to the hard drive. 3 of them had this particular burner (I tell people not to buy it). swapping the drive with an old cheap cd rom has fix the problem each time. this is ridiculous. I can get an old 10 years 2x speed cd rom to read everything, yet a lot of these new cheap ones can't read $hit.

they (manufacturers) need to fix this
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-25-2005, 05:31 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

well my burner can read all the latest CD's so its ur Burner
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 10-25-2005, 05:50 PM   #17 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by Amd2800
well my burner can read all the latest CD's so its ur Burner
it ain't mine, I don't mess with cheap stuff. they were my customers. one lady came and wanted it (the box that I'm holding) installed, I install it, even though I advise her to get a better burner
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 10-25-2005, 06:06 PM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

I get that error when trying to copy protected dvds with shrink
__________________
Osiris is offline  
Old 10-25-2005, 06:11 PM   #19 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default

^^^naughty *slap on the wrist*
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 10-25-2005, 06:27 PM   #20 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by Warez Monster
I get that error when trying to copy protected dvds with shrink
that is that Sony ARccOS copy-protection or a scratched disc. dvdshrink does a horrible job ripping scratched discs. smartripper excels at this (scratched discs)
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.