Bootup Screwedup - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-08-2005, 06:47 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4
Default Bootup Screwedup

Hi people.

I've run into a bit of a problem this afternoon...

here's what happened, i have Windows XP Pro on a computer, when i partitioned the drive for it, i left 2GB free, just for a restore partition, all was going well, i managed to install XP, create another partition, and backup the first partition using Norton's Ghost, the restore partition is hidden using GDISK, then tried unhiding the partition, so i could make some changes to the ghost image, and i removed it by accident, recreated a partition, rebooted, and.... oh dear.....

it now doesn't appear to boot from the first partition into windows XP Pro, if i put the XP disk in, and run the recovery console, it sees that windows is installed, i tried doing a recovery installation, it copied all the files, rebooted, and STILL wont boot, wont even boot to the windows install.... have i sevirely messed up the MBR, and if so, is there anyway i can sort it out!?

Thanks in advanced.

Jason.
__________________

JaseyWasey is offline  
Old 02-08-2005, 07:28 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Check your boot.ini file.... post whats in it.
__________________

__________________
brady is offline  
Old 02-09-2005, 02:07 AM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Type "fixboot" in the rec console.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 02-09-2005, 04:10 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4
Default

nope, fixboot didn't work, and for me to get the boot.ini, would involve too mch hastle, but its not getting that far, it goes past the hard drive, and onto the network to try and boot, as if the MBR isn't there!


Jay
JaseyWasey is offline  
Old 02-09-2005, 07:44 AM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Try bootCFG /rebuild.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 02-09-2005, 07:51 AM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

get a drive image cd or Partition magic boot disc and unhide your regular C partition (PM) or boot to the other partition (drive image). it automatically got hidden when you set the one to active
EricB is offline  
Old 02-09-2005, 10:17 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4
Default

Hi peeps, got it working, by using

Code:
#gdisk 1 /act /P:1 /X /I /S /Y /R

#fdisk /x /mbr
it now boots into windows.

Thanks for your help.

Jay
__________________

JaseyWasey is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.