windows xp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-02-2004, 08:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4
Default windows xp

I have windows 98 and I want to install windows xp I have enough ram but it says I need a min of 300MHz I only have 100MHz....how do I get to 300MHz?
__________________

kenny71 is offline  
Old 12-02-2004, 08:41 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

installing XP on a DX4???? or mem lat???
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 12-02-2004, 08:50 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 131
Default

The system memory described will be a little shy to run xp. It looks like your memory can be upgraded to provide enough to run xp but usually with older pc's other factors get in the way. Perhaps someone will go over your specs and comment further.
Marvel is offline  
Old 12-02-2004, 08:53 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

ditto. looks fine, cept memory may factor in unless you added more than just stock. for your future reference you do NOT have a 100MHz machine, thats the bus speed. You have a 500MHz. Also, keep in mind you have a shared architecture for the memory. Meaning if you have only 64MB of memory and a 8MB vid card, 8MB of that memory is devoted to the vid card. So, it would be like running 56MB of memory and a 8MB vid card = total of 64MB.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 12-02-2004, 08:56 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4
Default

so what do you suggest for memory and vid card to add?
kenny71 is offline  
Old 12-02-2004, 09:07 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

minimum of 128, preferably at least 256, 512 would be ideal and not sure if the mbd has an oppen AGP, if not you would need PCI card. either an accelerator or standard PCI card (accelerator maybe hard to find).
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 12-02-2004, 09:09 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

u mean RAM? although windows XP will run smoothly on this machine.

your RAM is 100MB just because u miht be sharing it with your video card.

get more memory, at least 128 stick more.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 12-02-2004, 09:44 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

depending that ram's are compatible, as windows will show hell of errors if ur rams; are incompatible.

best is to get 1 stick of higher memory stick rather than mixing duck and hen eggs and hoping for ostrich egg.
__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Old 12-02-2004, 09:46 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

yeah, meant RAM. he has a shared architecture, that part MBD is set at 8MB dedicated to vid.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 12-02-2004, 10:39 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4
Default

I'll just buy a new computer......
__________________

kenny71 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.