Crashes - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-01-2004, 01:28 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 31
Default

uhh , how woudl i reset my bio's if i reseted my bio?
__________________

QuickStar is offline  
Old 02-01-2004, 01:33 AM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 31
Default

Quote:
Originally posted by Cappy
.At 800 speed the memory had no errors.But at 1600 or Turbo the memory failed .
1 or both was not capable ot 1066 . So i had to RMA them.
The new sticks fixed the problem [/B]
how do i test this? Sorry for the double post btw.
__________________

QuickStar is offline  
Old 02-01-2004, 01:42 AM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 106
Default

to reset bio's,, there is usually a jumper, next to cmos battery,you will see 1 pin exposed,take jumper off say pins 1 & 2 and place on 2 & 3, remove cmos battery, on some boards you need to short pins in cmos contact, when you remove cmos you will see a contact point, looks like mini fork,,just take screwdriver and touch both contacts at the same time, again, that is if there is no "clear CMOS jumper" sometimes just removing battery does not clear cmos,if you need help let us know.
Bd
__________________
Square thing
With Lotsa wires & Thingy\'s
ByTeDeMoN is offline  
Old 02-01-2004, 01:43 AM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 287
Default

What motherboard do you have.
Deadguy is offline  
Old 02-01-2004, 07:39 AM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

Memtest is run at boot on a floppy .Its a very usefull tool for new builds .I use it everytime i build a new system sense i had so much trouble on my first one .This tool would have saved me a lot of time had i known about it .Read up on it its very easy to use
MEMTest 2.1
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 02-01-2004, 07:02 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 31
Default

Ok thank you.

Im really thinking i have a virus in my bios or something like that, how can i check if i have a virus in my bios without having to open up my case or something like that?
QuickStar is offline  
Old 02-01-2004, 07:15 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 287
Default

http://www.wimsbios.com/
Run CTBIOSv1.5 and past so we can see what board you got
Deadguy is offline  
Old 02-01-2004, 07:27 PM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 31
Default

uhh, where can i find CTBIOSv1.5?
QuickStar is offline  
Old 02-01-2004, 08:06 PM   #19 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 287
Default

http://www.wimsbios.com/index.htm?/numbers.shtml
Deadguy is offline  
Old 02-01-2004, 08:21 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 31
Default

Uhh ok i downloaded it, but thats the program is in all french and stuff, i cant read wat it says :S
__________________

QuickStar is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.