Corsair Ram? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-03-2005, 04:10 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Lasrix's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 363
Default Corsair Ram?

On the post i put up a while back i put up the new parts im gonna be adding, and the ram was something i wanted to replace. Im gonna put 2Gb of Corsair Ram in my computer but i have a question about it.

What makes Corsair better then just normal ram? will it make that big of a difference in benchmarking ,performance and so forth?

Im gonna get 4X512 DDR 3200
__________________

__________________
<img src=\"http://i4.photobucket.com/albums/y137/Lasrix/fags.jpg\" >
Lasrix is offline  
Old 04-03-2005, 04:27 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

what kind of corsair ram are you getting?

oh btw, getting 4x512 is retarded, get 2x512 instead (and btw corsair value select is crap, but it'll work if you're not overclocking)
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-03-2005, 04:29 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

If you are getting the value stuff it's not really better, but it is reliable.
If you are getting the low latency stuff with heat spreaders well it's better because it has better cooling and lower latency (meaning faster)
it is also more overclockable than normal RAM is.

and I benched my RAM on sandra and it owned nubius, but that's the only thing I've compared it to so I don't know.
but maybe it does bench pretty well, mine seems fast anywho.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 04-03-2005, 04:44 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Corsair value select isnt crap, it's very cheap and had some decent timings

More expensive ram allows for more overclocking, and a roughly 2% speed boost
DJ-CHRIS is offline  
Old 04-03-2005, 04:46 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Corsair makes good RAM. What will you be doing that requires 2gb or RAM ?
__________________
majistic is offline  
Old 04-03-2005, 05:17 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Lasrix's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 363
Default

well D2 is kinda right, i only really need 1Gb, and was only plannin on it but 2Gb..i just want it and i got money to spend . heh, i basically wanna build a beast of a computer in my "phase 2". =D
__________________
<img src=\"http://i4.photobucket.com/albums/y137/Lasrix/fags.jpg\" >
Lasrix is offline  
Old 04-03-2005, 05:19 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

If you don't intend on overclocking, Corsair is fine.

Stay away from it otherwise though, they're a very overrated company and there's much better choices out there.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-03-2005, 05:22 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 115
Default

yea, 2g is quite a bit. I have 512 ddr 333 corsair ll RAM
and i can play any game flawlessly at high settings
Any game i have tryed.

That includes HL2 CS:S Doom3 Bf 1942/vietam farcry

They all run well on high settings.
McKlaxxhammer is offline  
Old 04-03-2005, 05:29 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

read somewhere that 4x512 will actually lower your speed
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-03-2005, 05:31 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

Quote:
Originally posted by gaara
If you don't intend on overclocking, Corsair is fine.

Stay away from it otherwise though, they're a very overrated company and there's much better choices out there.
whoa...
Corsair isn't bad for overclocking, it overclocks ok for me. You have to pay a lot of money for RAM that will overclock 100mhz and still keep it's 2-2-2-5 timing.
__________________

__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.