after istalling everything - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-11-2004, 04:32 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default after istalling everything

im building a PC and i have almost everything in place, just wondering if i can use my old Hardrive with out having to reinstall Windows on it. just hoook it up and start it? or do i need to install windows again since im changing all the hardware?
__________________

Traicer is offline  
Old 04-11-2004, 04:39 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 858
Default

im no comp wiz, but i'd think u need to reinstall
__________________

GageMW is offline  
Old 04-11-2004, 04:43 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default

so i would be able to used my old hardrive with everything i have on it on my new system with out reforamiting?
Traicer is offline  
Old 04-11-2004, 04:51 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 26
Default

no
Thrice is offline  
Old 04-11-2004, 07:24 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
FireFox's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 608
Default

yes, it will work...just swap hard drives.....when it boots just go into your device manager and remove everything! Then reboot...when it boots up it should reinstall everything and problem solved
__________________
FireFox is offline  
Old 04-11-2004, 08:41 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default

great this had me worryed because im all out of cash and i don't have any OS software.
Traicer is offline  
Old 04-12-2004, 03:15 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

So if its pretty much a NEW system, with old harddrive, you can TRY and just sticking it in there... but it may be unstable. You MBD may have special chipset drivers for its controllers (PCI toPCI, PCI to AGP, IDE, ect). So you may need to get the drivers for this specific MBD for the specific O/S. I would try and get all the needed drivers (sound, vid, modem, NIC, MBD) first. Good luck, 'cause if it doesn't go smoothly it can be a real nightmare to get it working.
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.