what is going on here? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-19-2007, 10:12 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default what is going on here?

Either EVGA is starting to make crappy graphics cards or my computer is killing them. I had an evga geforce 7600gt KO and it fried after about 1 years use. I RMA'd it for a new one and got a new one. That one fried after a week and I just got an evga geforce 7600gt CO which lasted me about 5 days.

3 graphics cards in less then 1 month. What is going on?

Oh and when I get my new graphics card anybody want to buy it so I can upgrade?
__________________

Norcent is offline  
Old 10-19-2007, 10:17 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: what is going on here?

Have you used a DMM to test your PSU's Voltage and amperage output?
It is possible that the card is being under or over volted.
__________________

Ste is offline  
Old 10-19-2007, 10:40 PM   #3 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: what is going on here?

Ya, sounds like something else in your computer is screwing everything up.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 10-19-2007, 10:44 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: what is going on here?

No I didn't but I had an antec 400watt in when the other cards fried and I just got a Dynex 500watt. I don't think its the power supply since this one is brand new and the graphics card was brand new.
Norcent is offline  
Old 10-19-2007, 10:49 PM   #5 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default Re: what is going on here?

If not that then the next culprit I suspect is the PCI-E voltage on the motherboard is spiking or something.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 10-20-2007, 02:06 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: what is going on here?

ok thanks.
__________________

Norcent is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.