New RMA mobo same **** checksum error! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-27-2010, 08:43 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default New RMA mobo same **** checksum error!

I had rma'd my mothers mobo 2 weeks I got it back last week, it was working great until her pc crashed.
I rebooted the ****ing machine again and there is that 3 beeps 1 long beep code agai....
MSI said try a new PSU, tha fixed it for about 4 days then it crashed again same beeping now it is my asus ati radeon card.
I take it out and start the machine without any ram, that stopped te beeping and I was able to get into bios, it works again for a day crashes and starts that blaseted **** beep noises, again!!

Every time I get the error cmos says it's a checksum error and to fix it how can I ?
Could this be a problem with my mothers ddr2 667 ram ? I need a clear answer to know what the **** is going on....
My budget for september is very tight and I can't afford to be buying new ram and a mobo this month, as I am trying to ready myself for my certification, if anybody knows what going please help me out.

My mom's new mob:
MSI K9N6PGM2-v2
__________________

-RockMan- is offline  
Old 08-27-2010, 08:56 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: New RMA mobo same **** checksum error!

What were you/she running when these crashes occurred?
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 08-27-2010, 08:59 PM   #3 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: New RMA mobo same **** checksum error!

The first thing I would try when I get one of these errors is a BIOS reset and if it kept happening I would try a new battery.
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 08-27-2010, 09:14 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: New RMA mobo same **** checksum error!

I am out of town on a trip and my buddies at my church said 3 beeps 1 long beeps has to do with ram itself.
I am buying some new ram and plan rma that crucial ram and replacing the cmos battery.
-RockMan- is offline  
Old 08-27-2010, 09:18 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2008
Location: "Live Music Capitol of the World"
Posts: 202
Default Re: New RMA mobo same **** checksum error!

Sounds similar to what i experienced with my old pc. Well, turned out my mobo had problems with my ram so i researched and found out that i had to update the bios. Once i did that, the pc worked like it should.
__________________
Intel Core i7-3770k
Asrock Z77E-ITX
EVGA GTX 780 SC ACX
Plextor M5P 128 GB
Seagate ST1000DM003 1TB
Corsair H80i
G.SKILL Sniper Series 8GB 1866Mhz
SILVERSTONE ST55F-G 550W
BitFenix Prodigy Artic White
Samsung SyncMaster 2233
Windows 7
mahiv87 is offline  
Old 08-29-2010, 08:55 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: New RMA mobo same **** checksum error!

Just a update I bought 1gb of PNY DDR2 800mhz, I installed just now and everything is finally back to normal.
****, even my old asus ati 4350 was recognized without a hitch, I noticed the computer takes 10 seconds to post up correctly and light up the keyboard saying everything is initializng properly.

Just one final question before I leave to finish up any repairs on mothers pc, that crucial ram I bought at newegg.com in november it said there was a limited lifetime warranty, can I call renditioned directly and have them replace the memory that should not have failed in less than a year ?

Thanks in advance for the help guys.
-RockMan- is offline  
Old 08-29-2010, 09:42 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: New RMA mobo same **** checksum error!

Most RAM has a 1 year warranty. Just call up crucial and ask them.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cmos checksum error ITZBVAN005 System Upgrades 1 07-28-2006 03:49 PM
CMOS checksum error rookie1010 Microsoft Windows and Software 4 10-20-2005 06:14 PM
CMOS checksum error Dimwit100 Overclocking and Modding 14 09-25-2004 12:43 AM
Bios rom checksum error Killer86 Monitors, Printers and Peripherals 6 06-22-2004 04:16 PM
Bios ROM checksum error TheBestEVER Monitors, Printers and Peripherals 7 12-16-2003 11:58 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.