microsoft mouse issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-02-2007, 09:37 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 164
Default microsoft mouse issue

hi i need some help with my mouse.
i got a microsoft standard wireless optical mouse that works only occasionally.
the main problem is that sometimes the cursor as im moving the mouse just stands still and sometimes even the buttons dont work either. like it loses its sync with the receiver and it doesnt work again until i lift the mouse from the mouse pad and set it on it again.
i tried the microsoft website for support and i found a similar problem about "irratical mouse behavior" and i tried the solution they had there which was to remove the mouse from the registry and device manager, restart the machine and let windows reinstall it on its own.
this worked for the rest of the day but now its gone back to working only when it wants to.
its too much of a hassle having to do this everytime i want to use my mouse so i was hoping someone might have a solution.
thnx in advance
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3700 (San Diego)
MSI K8N Neo4-F
Corsair 2GB (2x1GB)
GeForce 7900 GT
Maxtor 120GB 7200RPM Ultra-ATA/133
Western Digital Caviar SE 320GB 7200RPM ATA/100
Onboard Realtek AC\'97 Audio Controller
---
Oh and btw I\'m a Tennis SuperStar!!
jjrodezno is offline  
Old 01-02-2007, 09:44 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,084
Send a message via Yahoo to IBMan
Default

Last time my MS mouse broke i called them and told them i came home from work and my mouse didnt work and a piece fell off of the circuit board, they sent me a new one free of charge, didn't have to send the broken one back and my friend soldered the piece back on the first one...buy one get one free heh.
__________________

__________________
Server:
AMD Athlon 4000+ @ 2.4 GHz
4096 MB RAM
40 GB HDD
Dual Mirrored 500 GB HDDs
DVD-ROM Drive
Windows Server 2003 x64 R2 SP2
IBMan is offline  
Old 01-02-2007, 09:59 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 164
Default

Quote:
Originally posted by IBMan
Last time my MS mouse broke i called them and told them i came home from work and my mouse didnt work and a piece fell off of the circuit board, they sent me a new one free of charge, didn't have to send the broken one back and my friend soldered the piece back on the first one...buy one get one free heh.
sounds like a plan to me =D
__________________
AMD Athlon 64 3700 (San Diego)
MSI K8N Neo4-F
Corsair 2GB (2x1GB)
GeForce 7900 GT
Maxtor 120GB 7200RPM Ultra-ATA/133
Western Digital Caviar SE 320GB 7200RPM ATA/100
Onboard Realtek AC\'97 Audio Controller
---
Oh and btw I\'m a Tennis SuperStar!!
jjrodezno is offline  
Old 01-02-2007, 09:59 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 105
Default

If you have to lift the mouse and set it on again, Try sticking the mouse on a mouse pad if its not, or a different surface
__________________
Intel Pentium 4 2.00Ghz FSB 400Mhz
MSI MS-6533 Motherboard
1 - Seagate 20Gb 1 - 40 gig Maxtor AND 1 Western Digital - 80 gig (Variety there eh)
Geforce 5200 128mb AGP
Liteon Dvd Burner
340watt PSU
schultzy is offline  
Old 01-02-2007, 10:07 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 164
Default

Quote:
Originally posted by schultzy
If you have to lift the mouse and set it on again, Try sticking the mouse on a mouse pad if its not, or a different surface
no its not that i lift the mouse by accident.
if i dont lift it then it the cursor just stays there and the mouse is irresponsive, when i lift it it starts working right again.. for a couple secs and then gets stuck again
__________________
AMD Athlon 64 3700 (San Diego)
MSI K8N Neo4-F
Corsair 2GB (2x1GB)
GeForce 7900 GT
Maxtor 120GB 7200RPM Ultra-ATA/133
Western Digital Caviar SE 320GB 7200RPM ATA/100
Onboard Realtek AC\'97 Audio Controller
---
Oh and btw I\'m a Tennis SuperStar!!
jjrodezno is offline  
Old 01-09-2007, 03:06 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 105
Default

yeah, but when the mouse gets stuck, and you HAVE to lift it to get it working, it could be the stuff under the mouse, eg Smooth desk,

Get a mouse mat for $2 and see if it works
__________________
Intel Pentium 4 2.00Ghz FSB 400Mhz
MSI MS-6533 Motherboard
1 - Seagate 20Gb 1 - 40 gig Maxtor AND 1 Western Digital - 80 gig (Variety there eh)
Geforce 5200 128mb AGP
Liteon Dvd Burner
340watt PSU
schultzy is offline  
Old 01-17-2007, 02:14 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 164
Default

i found the real problem!
its not working right because i had the receiver on the other side of the desk. after installing the intelli point software it prompted me to resolve a low signal problem and what worked was to put the receiver closer and upside down (yes thats what the troubleshoot guide said) lol
thanks for all the suggestions! =D
__________________

__________________
AMD Athlon 64 3700 (San Diego)
MSI K8N Neo4-F
Corsair 2GB (2x1GB)
GeForce 7900 GT
Maxtor 120GB 7200RPM Ultra-ATA/133
Western Digital Caviar SE 320GB 7200RPM ATA/100
Onboard Realtek AC\'97 Audio Controller
---
Oh and btw I\'m a Tennis SuperStar!!
jjrodezno is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.