dont turn on anymore!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2006, 06:21 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 164
Default dont turn on anymore!!!

Hi, im so mad with myself, well... i open my machine and i add a hardware (USB 2.0) but after all didn't work, so i open again and i t did take out.
When i turn my pc back on, both fans didn t work and the pc turn off after 5 seconds, its been doing that every time now. i tried move the fan out and put back in but nothing, didnt work.

Please, anyone knows what is that?

Thank you
__________________

Rogerio is offline  
Old 08-14-2006, 06:32 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

sounds like ESD you most likley fried the board thats why you need to always gound yourself before working on the PC.
__________________

__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-14-2006, 06:35 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 164
Default

ESD?
Rogerio is offline  
Old 08-14-2006, 06:36 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 164
Default

Do you thing that is the motherboard?
Rogerio is offline  
Old 08-14-2006, 06:37 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

Electro Static Discharge. you know when you rub a balloon on your hair how it sticks to it. thats ESD and is one of the main killers of pc parts. mainly because of careless handling. and not following the proper procedures.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-14-2006, 06:46 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 164
Default

any suggestion? What i sure do now?
Rogerio is offline  
Old 08-14-2006, 06:49 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

first pick up a powersupply that has a good return policy put it in and see if that works cuz it sounds like the PSU but that would make no sence. if the PSU replacement doesnt work then it looks like a new mobo.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-14-2006, 06:55 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 164
Default

thank you man
Rogerio is offline  
Old 08-14-2006, 06:57 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

no problem glad to help
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-15-2006, 12:18 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 176
Default

Make sure you didn't knock off any diodes, capacitors, etc.
__________________

StillwaterIT is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.