building new pc(first build) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2006, 06:10 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default building new pc(first build)

I am building a new system, and have had many strange thiing happen when I tried to load windows.

here is what happened in steps.

1. I only put the basic stuff in that I needed first, when I tried to load windows, I got many blue screens, saying check ram, or disbale the L2cache or disbale the shadowing opton in the bios.

2. I tried a different cpu, know to work, and I have tried 3 different new sticks of ram.

3. I finally disbaled the L2cache and got windows loaded, but the pc continues to reboot itself over and over again.

4. I looked at the ECS website, and got a stick of ram they say works for this mobo, but when I install it, the pc just keeps beeping.

5. I am thinking that this new mobo is bad. What does anyone think about this please?
system specs:

755-A2 mobo socket 754

AMD 3100+ cpu

1 gig of ram

120 G hard drive

asus Nvidia TI 4800 SE video card 128 mb
well I took mobo out, and laid in box, everything seems to be ok, has not rebooted. I did notice that whenI got ready to take mobo out, it was missing 2 or 3 screws on the mobo to hold it in.
Not sure that this is the problem. I also am wonding if the ata raid card I installed to hook up 2 other drives could be the problem.
I checked temp, of system in the case and outside the case, all seem ok.
really wonding if the grounding is the problem. Should I hook up everything, I want to run in the pc, and leave mobo in box, and see what the results are?
I also did set bios at deflaults, and shorted the jumpers

dynamically_pro is offline  
Old 04-11-2006, 06:22 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2006
Posts: 2

well, I am sorry, but I am wrong, my pc is starting to reboot itself againeven when mob is laying in the box, I think I have a bad mobo, or bad ram.
dynamically_pro is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.