Would like to hook up old HDD to new PC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-02-2008, 12:25 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 134
Default Would like to hook up old HDD to new PC

I have a new PC running Vista. I have my old PC with XP on it. There are programs that I can't get to run on my new PC, so I would like to take the HDD out of the old PC and put it in the new one.

Is this possible?

I would then like to tell the new PC to boot up off the old HDD running XP with all my old stuff on it.

Is this possible?

I know some of you have more than one OS on one PC, but I have no idea how to tell my PC to do it.

One last hiccup is my old HDD is IDE and my new PC does not have IDE, only SATA.
Do they make a IDE to SATA conversion?

Thanks
__________________

XDRoX is offline  
Old 05-02-2008, 12:53 AM   #2 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Would like to hook up old HDD to new PC

I don't see that working. Example, when you install new parts like a motherboard or cpu you have to do a new install of Windows.
__________________

__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 05-02-2008, 01:00 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 134
Default Re: Would like to hook up old HDD to new PC

Thanks for the help.
The real problem I'm having is getting some study program that my wife uses to run on my new PC.
When I put in the disk an error box pops up saying:

F:\setup.exe is not a valid Win32 application.

Do you have any idea what would cause this or how I can get this program to run?
I have even copy and pasted the program file from my old PC onto an external HDD and tried to run it off the HDD. The program actually opens but when I try to start a practice test a bunch of boxes pop up like it can't find the question bank or something.
XDRoX is offline  
Old 05-02-2008, 02:33 AM   #4 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Would like to hook up old HDD to new PC

usually because its not made to run on Vista. What software is it? Maybe I can help you look up some things about it.
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can Data On My HDD Be Recovered? laffers Hardware Repairs and Troubleshooting 2 03-26-2008 03:21 AM
How to made XP add SATA-II HDD to hardware list ? goo_lu Hardware Repairs and Troubleshooting 2 02-23-2008 12:00 PM
C zone of IBM/Hitachi HDD SalvationDATA Laptops and Notebooks 0 12-27-2007 02:04 AM
HDD configuration with Windows XP- an odd question Kisskerven New Systems | Building and Buying 6 10-20-2007 08:56 PM
HDD crash leo572 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 09-30-2007 10:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.