New Build problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-16-2010, 06:04 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin, Texas
Posts: 13
Default New Build problem

ok so i hooked up everything correctly to the mobo and double, triple check if everything was ok, so i turned on computer and on the POST LCD it showed "FF" and nothing would show up on the monitor, and i couldnt turn off the computer by the power button so i had to turn it off by the psu. PLEASE help me, tell me if the mobo is malfunctioning or if its any of the stuff i have added to it here's the list of things i have on it:

MOBO: ECS A785GM-M Black series
RAM: DDR3 Kingston 1gb ram
CPU: AMD Phenom ii X2 550 @ 3.1 ghz 7.0 MB of cache
__________________

amdgamer is offline  
Old 05-16-2010, 06:12 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: New Build problem

Just so you know, you can still turn it off with the power button, you just have to hold it for a few seconds. I can't imagine pulling the plug does the hardware any good.

Do you have the manual for the mobo? It should say in there what FF means.

EDIT: Off topic but is the edit button screwed up? The last time I edited a post, the button that should say save changes says vote now. And now this time, the button says cancel.
__________________

__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Old 05-16-2010, 06:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin, Texas
Posts: 13
Default Re: New Build problem

yeah i held down the power button but it didnt work, i think the mobo is malfunctioning cus i dont hear a beep, and i am 1000000% sure i have the right cpu and everything is compatible, and "FF" is not in the mobos guide, im going to buy a new mobo probably a Gigabyte
amdgamer is offline  
Old 05-16-2010, 06:47 PM   #4 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: New Build problem

ECS A785GM-M Motherboard Review | Hardware Secrets

"Another problem we faced with this motherboard is that it would stop turning on out of the blue. We’d try turning on, the POST display would lit “FF” for a fraction of a second and then the power supply would shut down. We requested a second sample from the manufacturer, which suffered from the same problem."

so it seems to be a mobo problem. not sure what you're supposed to do though, the review doesn't mention anything on what to do if this occurs.

try just restarting it, i guess.
Muffin Man is offline  
Old 05-16-2010, 06:52 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
memory's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Southern Indiana
Posts: 991
Default Re: New Build problem

Well if this is a new mobo, you need to return it and get your money back or try a replacement.
__________________
Antec 1200
Intel Core i7 920@2.7ghz
Gigabyte X58A-UD3R
Noctua NH-D14
ATI Radeon HD5870
Corsair 6gb DDR3 1600
Corsair 850HX PSU
OCZ Vertex 2 120gb SSD
WD Caviar Black WD5001AALS 500gb
Windows 7 Pro 64bit


I know someone who pressed yes...
His home and family Combusted Spontaneously...
memory is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First gaming build =) KRP230 New Systems | Building and Buying 3 03-15-2010 10:27 AM
New Build Startup Problem GuitarFreak1857 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 07-21-2008 09:01 AM
Problem with new build CD/DVD recognition Clint Eastwood New Systems | Building and Buying 2 07-10-2008 04:10 PM
problem with new build!!! FLAMINFIRE Hardware Repairs and Troubleshooting 2 12-01-2007 10:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.