Motherboard Help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-10-2007, 05:55 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tech-Forums
Posts: 305
Send a message via AIM to csaefong
Default Motherboard Help

Hi so my friend wants to install his current motherboard with a new evga 680i board the question i have if when he installs it will he have to reinstall windows?
__________________

__________________
MOBO: Asus P5E x38
CPU: Q6600 g0 OC to 3.2ghz stable
Video Card: Visiontek 4870
Ram: G.Skill 2x2GB Kit PC6400 800mhz
HDD: Segate Barracuda 500GB
PSU: PC Power&Cooling 610Watt
Case: CM 690 Case
Monitor: Samsung 22in 2MS and Asus 22in 2MS
Heatsink:Tuniq Tower Heatsink
OS: Windows Vista Home Premium 64bit


csaefong is offline  
Old 11-10-2007, 05:59 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Motherboard Help

It is best to reinstall windows. But you can do a windows repair and delete all the old drivers. But if you want to take full advantage of the upgrade, backup, and reinstall.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 11-10-2007, 06:05 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tech-Forums
Posts: 305
Send a message via AIM to csaefong
Default Re: Motherboard Help

Hmm but wont he have to activate windows again insint that a problem since he already activated it once before?
__________________
MOBO: Asus P5E x38
CPU: Q6600 g0 OC to 3.2ghz stable
Video Card: Visiontek 4870
Ram: G.Skill 2x2GB Kit PC6400 800mhz
HDD: Segate Barracuda 500GB
PSU: PC Power&Cooling 610Watt
Case: CM 690 Case
Monitor: Samsung 22in 2MS and Asus 22in 2MS
Heatsink:Tuniq Tower Heatsink
OS: Windows Vista Home Premium 64bit


csaefong is offline  
Old 11-10-2007, 06:08 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Motherboard Help

Quote:
Originally Posted by csaefong View Post
Hmm but wont he have to activate windows again insint that a problem since he already activated it once before?
Nope. When it asks for activation but won't let you, call Microsoft. Tell them that you had to reinstall windows on the "SAME" computer and that it is only used on this "ONE" computer.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 11-10-2007, 06:09 PM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Motherboard Help

He can activate it again. If he has surpassed the number of activations, he can call MS, to reactivate it.

*edit* Peter got it.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 11-10-2007, 07:31 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2007
Location: Tech-Forums
Posts: 305
Send a message via AIM to csaefong
Default Re: Motherboard Help

thing is lol he got the OS from a friend but i installed it and tried activateing it any way and it worked so i dont know what will happen if i reinstall it any advice?
__________________
MOBO: Asus P5E x38
CPU: Q6600 g0 OC to 3.2ghz stable
Video Card: Visiontek 4870
Ram: G.Skill 2x2GB Kit PC6400 800mhz
HDD: Segate Barracuda 500GB
PSU: PC Power&Cooling 610Watt
Case: CM 690 Case
Monitor: Samsung 22in 2MS and Asus 22in 2MS
Heatsink:Tuniq Tower Heatsink
OS: Windows Vista Home Premium 64bit


csaefong is offline  
Old 11-11-2007, 03:08 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
steveasorus's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 74
Default Re: Motherboard Help

Done it plenty of times, call MS if it has to come to that. No biggie
__________________

__________________
MSI 945P Neo3
Intel Core2duo E6400 @ 2.6Ghz - :(
Corshair XMS 4x512(2gigs)
eVga 8600GT
Aspire Cooling Case
250gig SEAGATE
DVD+CD ROM/BURNER
Antec 550W PSU
Windows XP
steveasorus is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Something is Faling, motherboard, CPU or HDD? HELP!! ChuckHCash Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-15-2007 05:52 PM
Motherboard Questions & Help Me Find a Mobo Cunjo New Systems | Building and Buying 37 07-13-2007 01:24 AM
Upgrading motherboard, processor and RAM Uberg New Systems | Building and Buying 14 06-03-2007 07:03 PM
it wasnt the motherboard!!!!! pinoy3000 New Systems | Building and Buying 8 06-03-2007 01:02 AM
Which motherboard? pinoy3000 New Systems | Building and Buying 9 06-02-2007 11:00 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.