Help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-11-2007, 06:06 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 165
Default Help

Alright, im trying to install my MSI Platinum into my case... the thing is, whenever I use standoffs, it makes the mobo uneven, thus it does not go into the (i think) I/O shield on the back of the case where I plug in my mouse and keyboard correctly.... it leans up too high... without them, it sits perfectly... i have no idea what to do...
not using the standoffs can shortcircuit stuff... using them is making the mobo uneven..
:/
__________________

Manhuntkotor is offline  
Old 05-11-2007, 06:54 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Help

if you leave the board on the case, its fry everything. Why is the standoff the problem? Are you sure they are correctly placed?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-11-2007, 07:12 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 165
Default Re: Help

the case came with 3 standoffs... not sure if that is less than normal or not..
i decided to just rig the I/O shield on the outside instead of inside...
Manhuntkotor is offline  
Old 05-11-2007, 08:04 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Help

Only three? That's why it's uneven. My motherboard is on 6 standoffs.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 05-11-2007, 09:22 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 165
Default Re: Help

Well i got the WHOLE system together... took 8 hours :P

I may pick up some more standoffs some time but right now im done

What if my mobo were to touch the case?
Is it like automatic shorcircuit or what and why does it do it?
Manhuntkotor is offline  
Old 05-11-2007, 09:56 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Pinscher's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: USA
Posts: 1,541
Default Re: Help

My mobo (evga 680i sli ar) sits a little uneven in my case (thermaltake armor) too. I never really figured out why, i just deal with it. not that big of a problem but I find it to be a dumb manufacturing flaw.
__________________
Pinscher is offline  
Old 05-11-2007, 10:09 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 165
Default Re: Help

it works, so no complaints

on intial startup though it said i had a BootSectore Write VIRUS yet its a brand new HD... any worrys?
Manhuntkotor is offline  
Old 05-11-2007, 10:14 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: Help

my case(coolermaster elite) came with 8 standoffs and mine mb(680i) sits in there perfectly just was a lil tricky getting in the oi shield properly.
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 05-11-2007, 10:27 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 165
Default Re: Help

is the Boot Sector Write Virus i got on my first start up ok?
Manhuntkotor is offline  
Old 05-12-2007, 12:04 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: Help

you need a bootable CD OS to wipe that...so it should be fine if you have such a thing.

and your mobo might end it's life prematurely without proper installation...just warning
__________________

atomic tofu is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.