Upgrading my RAM - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-14-2009, 08:37 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Location: England
Posts: 4
Default Upgrading my RAM

Hello. My first post :P

Im looking into upgrading my ram from 1Gb - 2Gb in my dell dimension 3100. Could anyone recomend a brand? Not to expensive as I will buy a new graphics card aswell later on.

Thanks~
__________________

DubDub is offline  
Old 02-14-2009, 08:39 AM   #2 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,772
Default Re: Upgrading my RAM

Good brands are Corsair, G.Skill and OCZ, they each have their own value-, medium- and high-quality brands. I recommend Corsair simply because their warranties are usually awesome.
__________________

__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is online now  
Old 02-14-2009, 08:43 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Location: England
Posts: 4
Default Re: Upgrading my RAM

Any linkies? Sorry not sure which will fit the motherboard etc...
DubDub is offline  
Old 02-14-2009, 08:47 AM   #4 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,772
Default Re: Upgrading my RAM

What is your motherboard model? And also US, UK or other? So I can recommend the correct sites
__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is online now  
Old 02-14-2009, 08:58 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Location: England
Posts: 4
Default Re: Upgrading my RAM

Not sure what model it is. I live in the Uk but I guess this doesnt mean its a Uk board Ile have to wack it apart and take alook
DubDub is offline  
Old 02-14-2009, 09:13 AM   #6 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,772
Default Re: Upgrading my RAM

Or, you could download and use CPU-Z. It identifies what your system's components are.

Locale has no effect on the motherboard.
__________________

__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is online now  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem Posting After Ram Upgrade skylinegtrv98 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 10-28-2008 02:53 PM
upgrading 750i ftw ram Demalii New Systems | Building and Buying 6 10-10-2008 05:51 PM
Boot Problem with 8GB's Of RAM :( JustinTime91 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 09-30-2008 05:02 PM
Is faster RAM really worth the extra cash ? Osiris System Upgrades 1 04-16-2008 05:08 PM
Upgrading RAM help!!! dingledow New Systems | Building and Buying 5 09-08-2007 07:33 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.