Just built pc but problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-22-2007, 07:59 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2006
Posts: 26
Default Just built pc but problems

Have just built a new pc. K9N Neo motherboard, AMD64X2 AM2 4600+, 2GB RAM, Hitachi 400GB SATA 16MB buffer. Only old bit is the Toshiba DVD ROM.

First of all the 400GB is only recognised as 131GB. Have read up on another thread about the 137GB barrier so am happy that it should be fine once I have installed SP2.

Installed XP last night and then tried SP2. It gets so far and then stops. Kept pressing retry and it stops at same place. A corrupted file supposedly. I know i should have written the file name down, but I figured that if I rebooted it would either bypass the problem or just flag it up again for me to write down. I have used this disk many times on other pc's so don't think it is corrupted.

Decided to reboot and try again. Now it doesn't seem to be reading any CD/DVDs. Device manager says it is working fine but I can't view anything in the drive and so can't install SP2.

Redvers is offline  
Old 04-22-2007, 10:39 AM   #2 (permalink)
saltynay's Avatar
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Just built pc but problems

firstly you didn't check your build on here before you bought components that hardrive isn't the greatest in its price range. It's a new install of windows right so you haven't got much data so just backup what data you have and reformat and reinstall windows this will clean the harddrive allowing you to start a fresh and right down all errors this time

saltynay is offline  
Old 04-22-2007, 11:10 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Ethereal_Dragon's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: Just built pc but problems

When you say "Device manager says it is working fine but I can't view anything in the drive and so can't install SP2", I get the impression that you already have SP1 installed successfully.... If this is the case, then you should connect the computer to the internet, validate windows, and download SP2 through the windows update site.

I have issues also when installing my copy of Win XP SP2..... After I bought it, it worked FINE the first time, then when I re-formated, it would hang during installation at the same point.... I found out it is my Optical SATA drive, because I hook up an IDE optical drive, and get no errors...
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 04-22-2007, 04:28 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2006
Posts: 26
Default Re: Just built pc but problems

Looks like it was the disk. Borrowed another SP2 disk and loaded up fine.
Thanks for replies.
Redvers is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TV Tuner problems tigerfootball05 Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-21-2007 08:05 PM
Dlink Wireless dropping problems on 1 pc Computerfreak14 Computer Networking and Internet Hardware 2 04-16-2007 11:30 PM
Laptop CD/DVD Drive problems?? sonik Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-10-2007 02:49 AM
No Vista Problems yet montdj Microsoft Windows and Software 1 04-03-2007 01:48 AM
Harddrive problems Shafra Hardware Repairs and Troubleshooting 0 03-29-2007 04:55 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.