First build and computer won't start! Help!! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-24-2011, 12:22 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
Default Re: First build and computer won't start! Help!!

Haha, OK, now this is going to split your wig....

I'm extracting a file from winzip and instead of saying the CPU is 90C it is now saying -36C!!??? I mean, WTH?

Looking at the drastic change I'd say speedfan isn't accurate with the i7...I sure hope so... i put my hand down by the fan on my mobo and everything seems cool so I'm not sure what to think....
__________________

bwidger is offline  
Old 05-24-2011, 06:04 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: First build and computer won't start! Help!!

Speedfan needs to be updated. Just use RealTemp or CoreTemp.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 05-24-2011, 11:06 PM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2011
Location: SA, Australia
Posts: 90
Default Re: First build and computer won't start! Help!!

Sounds like speedfan is giving some massively erroneous readings. Ignore it and use something else.
__________________
My AMD Machine:
1090T Phenom II
Patriot Signature 1333 DDR3 4GB
ASROCK 890GM
PowerColor Radeon HD 6870
1TB WD 7200rpm SATA3
Win7
-Tenk- is offline  
Old 05-24-2011, 11:59 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2010
Location: Northern Indiana
Posts: 441
Default Re: First build and computer won't start! Help!!

You could also try using HWMonitor.
fairfieldfalconsfan is offline  
Old 05-25-2011, 09:48 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
Default Re: First build and computer won't start! Help!!

OK, cool I'll check that one out...

As far as updating RealTemp, I went ahead and did that and got the same reading as the previous version I tested. Speedfan doesn't seem accurate.
__________________

bwidger is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Build, Where to start? tommyboy123x New Systems | Building and Buying 11 04-03-2010 04:03 AM
Computer won't start after build vtecyo Hardware Repairs and Troubleshooting 19 12-06-2008 02:13 PM
My start at a build-log! blackhawk13 System Upgrades 12 08-18-2008 10:27 AM
computer freeze on first start and secont start its fine cobra2099 Microsoft Windows and Software 0 03-03-2007 06:35 AM
Why wont my screen start up after i build my computer Grant P. Monitors, Printers and Peripherals 12 03-06-2004 08:27 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.