Did I mess up my new Motherboard? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-24-2005, 10:48 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 83
Default Did I mess up my new Motherboard?

As I wait on my new Video Card PCI-E I read over the instructions again and remember when i was installing the processor the first time I set it in I had not removed the plastic protective cover, I realized when the processor was not fitting in corectly and took it back out and found the plastic cover

Could this have damaged the mobo or processor even though I did not press down very hard when trying to install it? The MOBO comes with a quick guide installation and also another guide and a book, the quick guide did not explain this very well, and although I know it now, could have done the damage already.

Is there any way to tell if the processor and Mobo are working corectly, the fans, heatsink, drives all seem to work fine but not sure if that is controlled by the processor and mobo or not?

If I did mess the mobo up, would the processor still be ok, or would putting the processor on a damaged mobo damage it too. I never touched the bottom side of the processor, but the plastic cover did touch the mobo area where the processor goes.

If I did I will really feel like a dumb a$$
__________________

dennykyser is offline  
Old 08-24-2005, 11:35 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306
Default

did the pins go through the plastic if not and the pins are not bent you may be ok.
__________________

__________________
Lonewolf5460 is offline  
Old 08-24-2005, 11:56 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 206
Send a message via AIM to NickBrown7804
Default

Dude if you didnt press the socket down you should be fine. Turn it on without the video card. If you hear a solid beep then you are fine. I THINK it will post fine without a video card you just wont see anything. Not sure but most likely you are fine.
__________________
Sometimes I wonder if I\'m enough a nerd to do this...

Intel P4 3.6 Intel LGA775 board.
Nvidia BFG 6800 GT OC PCI-e.
Ultra 600W power supply unit.
2 80 gig Maxtor (raid0) 160 gig (bulk)
OCZ 2048MB 4200 DDR2 (2 x1024MB)
ThermalTake. Tornado primary.
19\" LG LCD
NickBrown7804 is offline  
Old 08-25-2005, 12:00 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 34
Default

well to tell u the truth i think u area a dum *** like you said
[SC]Hawk is offline  
Old 08-25-2005, 08:27 AM   #5 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 83
Default

No the pins did not go through the plastic, didnt press down hard at all.
dennykyser is offline  
Old 08-25-2005, 09:23 AM   #6 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 83
Default

Quote:
Originally posted by NickBrown7804
Dude if you didnt press the socket down you should be fine. Turn it on without the video card. If you hear a solid beep then you are fine. I THINK it will post fine without a video card you just wont see anything. Not sure but most likely you are fine.
There is NO BEEP? I did try the PCI video card in 2 dif PCI slots before removing it.
dennykyser is offline  
Old 08-25-2005, 07:27 PM   #7 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 83
Default

PCI Express Video card was all it needed its loading windows now. Thanks everyone for the help
__________________

dennykyser is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.