Budget Quad-core System. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-11-2010, 12:02 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
BurningSkyline's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Saint Paul Park, MN
Posts: 139
Default Budget Quad-core System.

I'm looking for a budget Quad-core system to play some games on. I would like an AMD Athlon II X4 630. As for a graphics card, I have no clue. I think playing Newer games on Relatively High settings would be nice.

I don't need much for a Hard Drive, But Since I'll be playing SOME simulators, and mostly Shooters/Racing Games, I'll Need a 250GB Min HD
__________________

BurningSkyline is offline  
Old 08-11-2010, 12:22 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default Re: Budget Quad-core System.

What's your budget?
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 08-11-2010, 01:44 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
BurningSkyline's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Saint Paul Park, MN
Posts: 139
Default Re: Budget Quad-core System.

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
What's your budget?
$600 minus Monitor, Keyboard, and Mouse. I could probably download and use ubuntu for the OS but I'm pretty sure you can't play modern games on Ubuntu.
BurningSkyline is offline  
Old 08-11-2010, 04:41 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
iPROTechman's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Manchester
Posts: 334
Send a message via MSN to iPROTechman
Default Re: Budget Quad-core System.

Quote:
Originally Posted by BurningSkyline View Post
$600 minus Monitor, Keyboard, and Mouse. I could probably download and use ubuntu for the OS but I'm pretty sure you can't play modern games on Ubuntu.
You can get a budget motherboard, athlon 635, 4gb of ocz ddr3 ram for just over or less than 200 from aria. So cheap there I can give you some links if you like .

- Josh
iPROTechman is offline  
Old 08-11-2010, 12:25 PM   #5 (permalink)
Intelligent Metalhead
 
redfish's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Shore Massachusetts
Posts: 345
Default Re: Budget Quad-core System.

If you've got a $600 budget, i'd go with a better Phenom II x4 processor. If I could put together a build without discrete video card for $550 and a Phenom II x6 processor, you could probably put together something much nicer than you've outlined.
redfish is offline  
Old 08-11-2010, 02:57 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
BurningSkyline's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Saint Paul Park, MN
Posts: 139
Default Re: Budget Quad-core System.

Quote:
Originally Posted by redfish View Post
If you've got a $600 budget, i'd go with a better Phenom II x4 processor. If I could put together a build without discrete video card for $550 and a Phenom II x6 processor, you could probably put together something much nicer than you've outlined.
No video card is not an option. I need one :P
BurningSkyline is offline  
Old 08-11-2010, 02:59 PM   #7 (permalink)
Intelligent Metalhead
 
redfish's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Shore Massachusetts
Posts: 345
Default Re: Budget Quad-core System.

I know that, I was just saying that I put together one without video card and Phenom II x6 processor so you could probably put one together with Phenom II x4 955 and ATI Radeon hd5000 series.
redfish is offline  
Old 08-11-2010, 03:45 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
iPROTechman's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Manchester
Posts: 334
Send a message via MSN to iPROTechman
Default Re: Budget Quad-core System.

Quote:
Originally Posted by redfish View Post
I know that, I was just saying that I put together one without video card and Phenom II x6 processor so you could probably put one together with Phenom II x4 955 and ATI Radeon hd5000 series.
There's no point him getting a 955, its an old processor now, hes better off getting a more recent one for futureproofing, Burningskyline where are you from I'll spec you up a system.
iPROTechman is offline  
Old 08-11-2010, 04:06 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
BurningSkyline's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Saint Paul Park, MN
Posts: 139
Default Re: Budget Quad-core System.

Quote:
Originally Posted by iPROTechman View Post
There's no point him getting a 955, its an old processor now, hes better off getting a more recent one for futureproofing, Burningskyline where are you from I'll spec you up a system.
Minnesota, USA
BurningSkyline is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Building Quad-Core comp under budget HELP ME!!!!!!!!!!!!! erindalton420850 New Systems | Building and Buying 7 07-18-2009 04:53 PM
How do I cotrol the mouse with new quad core system? EricB Microsoft Windows and Software 14 02-27-2009 01:24 AM
Q7500, a budget quad core for under $150 maroon1 New Technology and Products 54 01-23-2009 07:34 AM
Entry Quad Core $800 Budget, Check my Build zerodayATK New Systems | Building and Buying 19 02-23-2008 06:12 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.