My new build! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-15-2007, 02:49 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

Quote:
Originally posted by talldude123
Actually that sounds really complicated. Plus I don't think my PC has enough fans (2) and PSU (300W) to overclock.
2 fans is enough (considering you're not counting the PSU fan) if your airflow is good, not blocked by cables and bad organization. 300W is fine too, unless you're doing like a 50% increase overclock. It'll work.
__________________

WorldIndustries is offline  
Old 01-15-2007, 02:50 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

Quote:
Originally posted by WorldIndustries
2 fans is enough (considering you're not counting the PSU fan) if your airflow is good, not blocked by cables and bad organization. 300W is fine too, unless you're doing like a 50% increase overclock. It'll work.
I used to overclock with NO case fans, just the side of my case removed, because I hated the higher-pitched noise of 80MM fans.


EDIT: Accidental double post, please don't smite me gods!
__________________

WorldIndustries is offline  
Old 01-15-2007, 03:07 PM   #13 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

WOW!!! AWESOME job on the wire management, lol. That is the biggest improvement I've ever seen, haha.

EDIT: I guess I didn't scroll down far enough...I thought the first pic was the completed work. :P

Still good improvement though, lol.

Nice build, too.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 01-15-2007, 04:13 PM   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Quote:
Originally posted by WorldIndustries
2 fans is enough (considering you're not counting the PSU fan) if your airflow is good, not blocked by cables and bad organization. 300W is fine too, unless you're doing like a 50% increase overclock. It'll work.
I have a PSU fan and a processor fan. Looks like a huge mama. Must be an AMD thing though. I doubt Acer puts big fans on processors.

I wish I had a case fan, but there is no room for one.
talldude123 is offline  
Old 01-15-2007, 04:34 PM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,246
Default

9 chances out of 10 it's the stock AMD heatsink. It's not huge, but it's around 75mm.
WorldIndustries is offline  
Old 01-15-2007, 08:35 PM   #16 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

i think its 75, i havent checked yet, brb.

yea its a 75. i might get a 90m or 100mm fan for it, you know, for future upgrades, i got way enough clearance for how tall, limit is how it will fit between the psu, but its at the same level as the mobo, so its all good. i just wish i had a 120mm rear fan, i got a 92mm...which is alright, it moves a decent amount of air pretty quickly.

almost forgot to say, i have one ribbion already rounded, its a 40 tho, so i cant use it with the hdd. i might round the 80, but first i need some colored electrical tape, and a ride to big-lots, to get a new EL light wire thingy for the inside, or just a couple CC lights for the inside. then i need some spray paint, gonna paint the inside of the case white, and the outside black, and make it shiny, then get a new sheet of plexi and mount it with screws instead of with glue. maybe while im at it, i might mod the back of the case for a 100mm fan, and 2 40mm next to the pci slots, and maybe a 60 up front.

all i can do is wait until i get some money first. tomorrow i might redo my wires, see if i can get them a little better, i dont realy like how the power wire for the dvd is going around the ide cable for it.

hey for those people who know about autozone: do you guys think they might have colored electrical tape? or maybe some heatshrink? theres a couple pc shops around here, but they all suck, i used to work at one a while back, all they had was cheap *** like $30 mobo's and were selling em at like 100...they dont got any sleeving or anything, might make another newegg order, i already know how to remove molex connectors, the only thing is the sata power connector thats on the psu. (man i wish somebody made a 350w+ matx psu with removeable connectors n whatnot, make my day easier, that and i wish i could flip my hdd's around.

EDIT: just hit 2.7GHZ CLICKY CLICKY

all i did was up the voltage .05V and it let me go further, im gonna see if i can hit 2.75, if i can, then new link

all i gotta say, is it is freaking fast now.


EDIT: woohoo! i got my temp and fan sensors working and my fan speed controller, i can finally quiet my pc now. its idling at 24C, havent found load temps yet. and i hit 2.8!!! CLIKETY CLIKETY man this thing is one **** of an overclocker
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 01-17-2007, 01:41 AM   #17 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

load temps are 36C, not to shabby, pretty good for stock hsf with .05V +
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 01-18-2007, 11:47 PM   #18 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

When will you stop spamming? I've already reported 12 posts.
talldude123 is offline  
Old 01-19-2007, 12:38 AM   #19 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

eh? talkin to me, or just clicked the wrong button?
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 01-26-2007, 10:39 PM   #20 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

lol w/e...

got my 12in huge *** neon stick thingy modded and in the case... looks nice. heres a pic:


got a EL wire for the front bezel that still needs to be wired up, plus i never got around to getting my wires managed, i need a very fine razor, some electrical tape, and some zip ties.

till then im gonna play NFSU 2, or COD2...if it played fast enough, i need a new vid card, my 7300 dosen't let the pc boot, and its out of rma warranty, so I guess i gotta save for a 7600GT or GS, something to play some recent games, and its gotta be cheap, i gotta get some ram too, thinkin of some corsair value select 1gb (2 512's)
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.