XP and SuSE 9.1 PRO Dual Boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-28-2004, 01:08 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,543
Default XP and SuSE 9.1 PRO Dual Boot

Can anyone help me on how to do this?
__________________

__________________
15'' Macbook Pro
Intel Core 2 Duo 2.16ghz
x1600 128MB
1GB DDR2 SDRAM
Windows XP/Mac OSX 10.5


No longer a Guru of games...
GameGURU is offline  
Old 07-28-2004, 01:51 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,543
Default

anyone?
__________________

__________________
15'' Macbook Pro
Intel Core 2 Duo 2.16ghz
x1600 128MB
1GB DDR2 SDRAM
Windows XP/Mac OSX 10.5


No longer a Guru of games...
GameGURU is offline  
Old 07-28-2004, 01:54 PM   #3 (permalink)
ADZ
Master Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,231
Send a message via Yahoo to ADZ
Default Re: XP and SuSE 9.1 PRO Dual Boot

Quote:
Originally posted by GameGURU
Can anyone help me on how to do this?
that isnt the most descriptive question....


do you have the CDS? Are you starting fresh (No OS)

you will need to provide a lot more info to get help on something like this....
ADZ is offline  
Old 07-28-2004, 02:00 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,543
Default

I have SuSE Linux 9.1 Pro and XP PRO. I want to setup a dual boot, i though i could do it by myself but i cant. I have installed linux once and its on, but GRUB gves me an error that says GRUB Read Error. Im assuming im doing something wrong. I have two Hard Drives and my 20gb is the one i am using for linux. Completley new at this...im not sure what to say that will help because i am so new at it.
__________________
15'' Macbook Pro
Intel Core 2 Duo 2.16ghz
x1600 128MB
1GB DDR2 SDRAM
Windows XP/Mac OSX 10.5


No longer a Guru of games...
GameGURU is offline  
Old 11-19-2004, 08:45 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4
Default dual boot with grub

I kept hammering away at the YaST boot config tool. I've read it can be done. But with menu's embedded in more menus I can't seem to find the right terms.
I have hde as my linux drive and hdg as my XP drive. I got GRUB to list windows XP but can't get the right terms in GRUB to boot from that hdg drive. hde and hdg are totally different drives physically.

In the sections management section of the boot loader setup i have this:
| OPTION.............| VALUE

Section name .... WINDOWS XP
Section type........ image
root ..................... /dev/hdg
kernal.................. /vmlinuz root=/dev/null

I have no idea what terms to use setting the root and kernal

Now the linux section goes like this:
Section name........... Linux

Section type ............ image

kernal........................(hdo,12)/boot/vmlinuz root= hde13 vga= 0x317 splash=silent desktop resume=/dev/hde5 showopts

initrd ........................(hd0,12)/boot/initrd

Question is how to I edit the windows section with what terms to get GRUB to do what it does best?
raypsi13 is offline  
Old 11-20-2004, 12:45 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

GameGURU,

Try to reinstall. But before you install, create manually, partitions in the 2nd HDD( linux drive) from windows XP. Create ext2/ext3 partitions.
Then install suse . select the 'manual partition' in one of the screens during installation, and select the partition that you created (ext2/ext3) and continue with the install.

Grub read error might be that, suse is not compatible with the filesystem you created.


codes
intercodes is offline  
Old 11-20-2004, 12:49 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

raypsi13,

I use Fc3 with XP (dual boot) . My grub file is show below. Take a look, might be of some help.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

default=1
timeout=10
splashimage=(hd1,7)/boot/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu
title Fedora Core (2.6.9-1.667)
root (hd1,7)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.9-1.667 ro root=LABEL=/1 rhgb quiet
initrd /boot/initrd-2.6.9-1.667.img
title Other
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

codes
intercodes is offline  
Old 11-20-2004, 04:59 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4
Default SuSE 8.0 and XP

Well I know SuSE 8.0 was smart enough to do it's GRUB thang. Cause I had a identical system, I mean 2 hard drives XP and SuSE. And you're right reinstall would do it. I'm just trying to keep from backing up all my files and then re installing those to. I got's 9.1 now, with an image of 9.2 pro on the HD.

Thanks.
__________________

raypsi13 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.