XP Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2005, 02:03 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 104
Angry XP Problem

Just this morning my computer went crazy saying it was missing the pci.sys file and will not let me boot to windows..its says use ur xp disc to repair the problem...so i do that and it hangs @ the "Setup is inspecting your computer's hardware configuration" and just stays there..at this point i have no idea what to do..plz help
__________________

brylax23 is offline  
Old 06-14-2005, 02:44 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 10
Default

Have you tried booting to SAFE MODE ?
__________________

Enigmatic is offline  
Old 06-14-2005, 02:46 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 584
Send a message via ICQ to daappleby
Default

sounds like your hard drive may be on the fritz. If you have another one try installing it to see if that is the problem.

If you have any usb devices plugged in try removing them all. I have see a strange conflict with usb devices and windows, but just not that extreme.
__________________

Help us Help you:

1) <b>RTFM</b>
2) Search TF using <b>more than one</b> keyword or combination of words
3) Post specific details. We need your computer specs, your OS, and any details from the error messages you get.
daappleby is offline  
Old 06-14-2005, 03:17 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Try a complete Format then a fresh install of Windows. Make sure to install your drivers.
__________________
majistic is offline  
Old 06-14-2005, 08:24 PM   #5 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Whoever makes your hard drive, go to that company's website and run their HDD diag tool. Also run a memory test. See my sig for the memory tester. If you want to do a repair install, See my sig for that too.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 06-14-2005, 08:26 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

I'm willing to bet that your CD is scratched.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 06-14-2005, 11:03 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 104
Default

i cant get into windows at all so i can do ne diagnostic stuff or reformating because it just stops @ the setup is inspectiing your computer's hardware configuration..its says
Windows could not start because the following file is missing or corrupt: System32\DRIVERS\pci.sys..then says to get ur xp disc do reapir then im stuck @ the setup screen..idk im hating computers right now
__________________
Thermaltake Silent PurePower 480W Power Supply
AMD Athlon 64 3200+
DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D
Hitachi 160GB 7200RPM SATA Hard Drive
Corsair XMS Extreme Memory Speed Series
\"Model# TWINX1024-3200C2PT\"
EVGA nVIDIA GeForce 6600GT 128MB
brylax23 is offline  
Old 06-15-2005, 05:40 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 104
Default

help ne one?
__________________
Thermaltake Silent PurePower 480W Power Supply
AMD Athlon 64 3200+
DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D
Hitachi 160GB 7200RPM SATA Hard Drive
Corsair XMS Extreme Memory Speed Series
\"Model# TWINX1024-3200C2PT\"
EVGA nVIDIA GeForce 6600GT 128MB
brylax23 is offline  
Old 06-15-2005, 09:34 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 188
Default

Dude... i've seen this happen becuase of hardware trouble - could be the mobo.
htcs is offline  
Old 06-15-2005, 10:13 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 104
Default

how do i find out if it is that? i mean it was so out of the blue so idk...i have dfi ultra 4..
__________________

__________________
Thermaltake Silent PurePower 480W Power Supply
AMD Athlon 64 3200+
DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D
Hitachi 160GB 7200RPM SATA Hard Drive
Corsair XMS Extreme Memory Speed Series
\"Model# TWINX1024-3200C2PT\"
EVGA nVIDIA GeForce 6600GT 128MB
brylax23 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.