windows xp product key - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-01-2005, 04:24 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Smile windows xp product key

Help, My sons friend bought a new mother board for his computer and now his windows xp software will not work. it displays the page to enter the product key and he does not have it. I cannot get off this screen until it sees the correct product key. He also does not have the xp disk. Is there a way to get this computer working?

Thanks

Ray Z
__________________

rgzred is offline  
Old 01-01-2005, 05:20 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

sounds like you're in a bit of a bind.
1st off if it's a leagal copy, why doesn't he have the disk and or key...
2nd i don't think this happens just b/c you changed the mobo. maybe if XP noticed a change in the cpu serial number... but even then i doubt it, since i've moved hard drives from computer to computer and they always boot normally...
so i ask you this, how did it get to that screen truthfully, a downloaded copy of xp maybe?
a few more details please, i won't help you pirate a copy of xp... sorry. convince me it's legit.
__________________

__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 01-01-2005, 05:27 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default

This is from a gateway computer that had the motherboard replaced. The case was too small for the new motherboard so that was alos replaced. The serial number was on the back of the original case and he didn't save it. I have software that will identify the prduct key but i can't read any of the floppy or cd drives to make this work. All we get is the windows logon screen and then it goes straight to the product key page. I assure you this is legit. It worked for a time but evidently the software expired as it ws not reregistered.
rgzred is offline  
Old 01-01-2005, 05:28 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default

We do have the gateway windows xp disk but we can't get to a screen to allow us to use the cd drive
rgzred is offline  
Old 01-01-2005, 05:29 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

ahh, it's been locked...
is there any way to get the key?
also do you have the system restore disk from Gateway...

i don't have some of the things i'm looking for with me... let me do some research for ya... i'll post back in a little bit.
__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 01-01-2005, 05:33 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default

I have the Gateway Operating System Windows XP Home edition disk. I also downloaded a program that will display the product key for the computer but I am unable to get to a screen to run the cd drive.
rgzred is offline  
Old 01-01-2005, 05:58 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

have you tried booting the computer from a floppy, try a win98 boot disk and boot with cd rom support... that may get you far enough to get it...
www.bootdisk.com will have what you need if you dont have one
also you may find some information here... use only for legit copys please.
http://www.winxpfix.com/page15.htm
let me know if you need more, i'm still looking for one page... it's funny how you can't find exactly what you're looking for when you need it.

edit** also check your boot settings in bios, and make sure you can boot from cd before you boot from hard drive, you may need to reinstall at this point.

also, if you boot from win98 boot disk, it has a text editor... very old but will still read, load drivers for cd rom (select option to boot with cd support) then change directory to your cd rom with xp cd in. type "dir" and look for a file called serial, serials or something like that on the cd, from dos on the win98 boot disk you can read this file and obtain the cd key from the disk itself.
__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 01-01-2005, 06:26 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 595
Send a message via AIM to Roshi229 Send a message via Yahoo to Roshi229
Default

i am going to double post just to make sure i make myself clear, i am not trying to provide information on how to bypass MS product keys, securtity, and anti piracy. that is wrong. any information i give is for the sole purpose of fixing legit. problems you have with a LEAGAL copy of MS software! if you use any information i give for ileagal purposes, your day will come.

i will not tell you how to hack, crack or otherwise steal software. just b/c my sig shows my opinions on the invasions of privacy does not mean i believe in piracy! so don't ask! i will not pm you or email you information for illegit. purposes.

my rant is over.
happy new year.
__________________
http://www.kbdigisol.com

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search first, ask later!\"></form>
powered by emily .
Roshi229 is offline  
Old 01-01-2005, 06:45 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

this is a bit of a sensative issue
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 01-01-2005, 06:56 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

if its a legit copy, ring up and yell at microsoft, see what they day (sorry for double posting)
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.