Windows 98SE DOS install problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-21-2006, 01:29 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 36
Angry Windows 98SE DOS install problem

can someone help me with this?

okay to start with, I had a friend of mine make me a bootable DOS cd-rom (since i dont have a floppy drive), so I could install Windows98SE. After messing around with all that, I was finally able to copy all the contents of Windows98se to a HD partition, so I can install it to another HD from that partition.

So when I go to install it, I get this message:

"Windows Setup requires 'largest executable program size' to be at least 442368 bytes to run".

Can someone tell me what that means, and what to do to fix it?

thanks alot
__________________

JA01 is offline  
Old 04-21-2006, 01:31 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 36
Default

oh another thing, I cannot format ANY of my hard drives from either the DOS cd or the command prompt windows XP offers. Everytime I try, I get a message saying the drive is in use, and asking me if I want to "dismount" it. When I select yes, it won't let me because the drive (again) is in use. This even with partitions as well. Partitions that are blank.
__________________

JA01 is offline  
Old 04-21-2006, 01:42 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 33
Default

do you have access to a USB floppy drive?
black_ws6 is offline  
Old 04-21-2006, 01:46 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 36
Unhappy

no i dont have access to a USB Floppy....wish I did tho...
JA01 is offline  
Old 04-21-2006, 05:54 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

did you format it as fat32?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 04-21-2006, 06:12 PM   #6 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default

Wasn't this an old problem with 98SE that you could fix with a scandisk?

Well, first....I guarantee this is on their knowledgebase. Try running a search. Also, I do believe that running a full scandisk and/or reformatting the drive containing your Windows Setup files will fix this problem. (Make sure to format FAT32 as Eric stated above)
__________________

mikesgroovin is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.