What is my HW brand ? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-17-2005, 09:48 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
allan16's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 373
Default What is my HW brand ?

Hi:

HOw do I find out what brand of soundcard do I have, or what brand of video card do I have on my computer....How do I found out what is the brand of the HW that I have on my PC ??

Thanks
__________________

allan16 is offline  
Old 10-17-2005, 09:50 AM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Read it off the card?
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-17-2005, 09:54 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
allan16's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 373
Default

Is there a tool that can tell me that from the OS ?
allan16 is offline  
Old 10-17-2005, 10:07 AM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

right click on My Computer go to Properties. After that screen loads up click on the Hardware tab. Then go into Device Manager. That should tell you what your hardware is that is installed.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-17-2005, 10:09 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
allan16's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 373
Default

ohh ok..I just found out that you can see this through the System information tool...on System Tools
allan16 is offline  
Old 10-17-2005, 10:09 AM   #6 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Quote:
Originally posted by Makaveli213
right click on My Computer go to Properties. After that screen loads up click on the Hardware tab. Then go into Device Manager. That should tell you what your hardware is that is installed.
Thats true but it wont tell him what brand. It will tell him that he has a Nvidia 6600GT but wont say if the manufacturer is Evga.
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 10-17-2005, 02:02 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Download sisoft Sandra. It will tell you exactly what you have
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.