update caused games to stop...? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-16-2005, 03:44 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default update caused games to stop...?

I just updated my computer to xp pro sp2, and I had updated to the nvidia drivers 81.89..(not the newest...

for some reason everytime I start the game it will start to play for a minute or so, then my monitor and sound turns off... but the computers lights and fans stay on...............(then I have to reset)

sooo.... I'm going to update the nvidia drivers and see if that fixes it... but it only started doing this after I installed xp pro sp2...(had xp pro)

*I'll be workin on it over the weekend...)

this is not a heating problem, and the ram checks out... (in fact, I don't think it's the hardware...)

anyone have any suggestions...

my specs are in my sig \/
__________________

Juice Daddy is offline  
Old 12-16-2005, 03:47 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Try reinstalling the Game. As in removing it fully then reinstalling it. SP2 is known to cause some problems when its installed on a unfresh version of XP.

It rarely causes problems when you install on a fresh install.
__________________

Ste is offline  
Old 12-16-2005, 03:50 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

oh, sorry, forgot to mention, It's a fresh install of windows...

and I reinstalled one game twice, and another once...
Juice Daddy is offline  
Old 12-17-2005, 06:07 AM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 15
Default

I had a similar problem once. Everytime I went to play a game, the menus would work, but when I got into the game, the screen would go black and I would have to turn the computer off.

I fixed the problem by chucking in a new graphics card.

Before you do buy a new card open dxdiag and run the tests to see if its OK first. (Start > Run > dxdiag).
spiro is offline  
Old 12-17-2005, 06:08 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 15
Default

But it didn't have anything to do with SP2 with mine so i don't really know. Just a suggestion.
spiro is offline  
Old 12-19-2005, 08:52 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

found out what it was!!

The PSU,...

if I unplug everything except for the primary hd, cd, and the video card, it works fine...
__________________

Juice Daddy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.