shutting down - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-15-2005, 02:14 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default shutting down

hey.. my windows xp is being a pain.. sometimes itll reboot in 5 seconds.. and sometimes it will take 5 minutes to turn off (or more) and sometimes i think it jsut froze... any one know what might be causing this???
__________________

Blitze105 is offline  
Old 04-15-2005, 02:18 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

there are a lot of possiblities... It's a very broad area of problems.
You can run Checkdisk to see if that will help. Remove unneeded programs from the startup area. Check and see if you have shutdownscripts enabled.
it's just too big to narrow down easily...
__________________

Inaris is offline  
Old 04-15-2005, 02:20 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 720
Default

Well, have you installed anything lately, and if so what?
Have you been browsing sites and noticed any lag, maybe you have something running in the background (services?) that are trying to _shut down_ with the computer. Are you running a specific program before each shutdown? More information please.
SkyHi is offline  
Old 04-15-2005, 03:37 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

sorry bout my vague topic.. well i installed dell pocket dj driver... thats all for new installs... i have msn.. yahoo.. aol.. avg.. ZA and thats all.. it goes to the screen saying windows is shutting down for like 10 minutes.. really gettin annoying.. and sorry.. but how do i find out what shutdown scripts i have running =(
__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 04-15-2005, 03:48 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 222
Send a message via AIM to Alex4R Send a message via Yahoo to Alex4R
Default

I would uninstall any unused programs, run a program called CCleaner [link] and defrag. See if that helps.
Alex4R is offline  
Old 04-15-2005, 03:56 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

id use it.. but i cant d/l it says downloading at 0.0 a sec

(hate to mention this but how do i open a directory? kus i thought i know how but apperently not)
Blitze105 is offline  
Old 04-15-2005, 04:37 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

Click start run, C: then start.
that will open your c drive.
or press "windowskey" + "E" and that will open explorer. Double clicking a folder will open it. Right click select new folder to create a new one.
shutdown scripts are in %systemroot%\system32\GroupPolicy\Machine\Scripts\ Shutdown
I doubt there is, but there is a chance.
hope that helps...
Inaris is offline  
Old 04-19-2005, 10:54 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 89
Default

Quote:
Originally posted by Alex4R
I would uninstall any unused programs, run a program called CCleaner [link] and defrag. See if that helps.
Agreed. It's very important to regularly run disk cleaner and disk defrag.
1badtech is offline  
Old 04-19-2005, 10:58 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

i do defrag it.. and disk clean. and it dun help. :/
Blitze105 is offline  
Old 04-19-2005, 11:29 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 89
Default

Quote:
Originally posted by Blitze105
i do defrag it.. and disk clean. and it dun help. :/
Try to disable Zone Alarm to see if your computer will stay up. You might want to disconnect your network cable first.
__________________

1badtech is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.