Problem, please help!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-27-2004, 10:53 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default Problem, please help!!

I built my first computer about two months ago, everything was running fine until about a few weks ago. Everytime I'm on the internet, the computer wants to randomly restart, and sometimes it acts like it is shutting down. Not having any idea what would cause this, I sent the motherboard back to newegg and I recieved the replacement the day before thanksgiving. I put it in and even re-installed the operating system (XP Pro). This is frusterating the hell out of me, any help is greatly appreciated.

Motherboard: Asus
Processor: AMD Athlon XP 2200
Memory: Crucial 512mb
Hard Drive: Western Digital 80GB

Thank You!!
__________________

etwolfe7 is offline  
Old 11-27-2004, 11:03 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

etwolfe7,

Do you get shutdown messages like these ?



Then your system is infected by the sasser worms.check this link for a repair http://www.pchell.com/virus/sasser.shtml

__________________

intercodes is offline  
Old 11-27-2004, 11:09 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default

No, actually, I don't get any error meeeages, it just totally restarts without warning. I'm stumped
etwolfe7 is offline  
Old 11-27-2004, 11:23 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default

One more thing. Sometimes when it completely restarts, it tells me that the system has recovered from a serious problem, and it wants me to send a report to microsoft.
etwolfe7 is offline  
Old 11-27-2004, 11:32 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

etwolfe7,

Hmmm..looks like a hardware problem to me. Check your mobo/cpu temps and check your RAM.

intercodes is offline  
Old 11-27-2004, 11:36 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default

my cpu temp is 125 deg. farenheit. Forgive me for asking such a stupid question, but what is the best way to see if my RAM is working properly?
etwolfe7 is offline  
Old 11-27-2004, 11:40 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 416
Send a message via AIM to chog
Default

DL memtest86, burn to a cd, and boot from the cd i believe.
chog is offline  
Old 11-27-2004, 11:41 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

etwolfe7,

'memtest' is a good software. Here is the homepage..look around
http://www.memtest86.com/

__________________

intercodes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.