My SP3 experience... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-30-2008, 08:55 AM   #1 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default My SP3 experience...

Alright story time.

So i got SP3 ISO from MSDN. I got all excited cause i knew i had a big reformat and install coming. With the release of SP3 adn Ubuntu being released as well i was all set to get things rolling. So i got all my stuff setup and ready to roll.

First step. Insert GParted and format all drives to the appropiate File Systems. NTFS for XP/Vista and Reiserfs for Ubuntu. Got started by putting the XP disc. Start to install. Things were rollign along nicely when i noticed that the isntall was taking a bit longer than normal. No biggie i thought.

So the install finishes. I pop in my SP3 CD. Install it. Start to put on other drivers and apps that i use. After a while i get SP3 installed and restart. So i go to Windows update. Figure it was about time to get my updates. I figure with SP3 installed there wouldnt be many.

This is where all the trouble being. First the Windows Installer 3.1 updated failed. then the WGA installer failed. I could not get anywhere with the site as every updated failed.

So i restart thinking something happened. Again i go back to WU and nothing works. Everything fails. I try my sound and even that driver failed to install. So i try safe mode with networking. Still nothing works.

So i finally get fed up and uninstall SP3 and try. Now it works. The updates install and so do my sound drivers. After all the 100+ updates i finally got it working again. After all the updates installed i got SP3 installed again and working.

Strange that with SP3 installed right away XP seemed to not work.

Now here is another good one for you. So my XP disc was a little out of date. Was from Nov of last year and i was sick of having to do over 100 updates for all of my installs. I have Norton Ghost 10 or 9 around somewhere but CBA to find it and make a new image.

So i decide to use nlite and AutoPatcher to try and create a updated image. To also include SP3. Well i get the Auto patcher and run it. Get all the updates. Alright not bad. Looks to be about the right amount. It goes thru just fine. I messed up the Auto install CD key so that sucked.

After that get SP3 slipstreamed. Burn it like i should. Viola. New XP Disc Right??

WRONG.

So i format my XP isntall again for the 2nd time in just as many days and put on this new XP. Well let me tell you. I ahve not IE. I can run WU. But not IE what so ever. Not really a bad thing. But no MCE either. Which shouldnt happen. SP3 slipstreamed. So now here i am on a XP install that is hacked up pretty good.

So i went back to the drawing board. MCE disc with NLite to get just 1 driver added and add my Serial to the install cause i am lazy. Create it and got SP3 slipstreamed.

Now time to burn it and isntall yet again. Fun wow. Will report back from my 3rd attempt in jsut as many days shortly....
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-30-2008, 01:11 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default Re: My SP3 experience...

This would be hilarious if you actually knew ANYTHING about Windows.

...waitaminute...
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 04-30-2008, 01:20 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: My SP3 experience...

:laughing:

Thanks Trotter. I needed the grat comment at this time. Perfect.

Just wanted to give people a heads up to trying to slipstream SP3 onto a MCE disc. As that is what is causing all of this grief. Using just a plain old XP disc. Works.

Blasted fools.....

Always forgetting about MCE......

Why did they bother to release it......

No updates to it in 3 years.........
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-30-2008, 01:27 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default Re: My SP3 experience...

No problem, buddy. Anytime.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 04-30-2008, 02:22 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 181
Default Re: My SP3 experience...

Mak, Why didn't you wait to install it like others are suggesting to do?
Celticsfan is offline  
Old 04-30-2008, 02:33 PM   #6 (permalink)
I know things...
 
wicked23's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Pennsylvania
Posts: 398
Default Re: My SP3 experience...

Quote:
Originally Posted by Celticsfan View Post
Mak, What the **** is meant by slipstreaming?
In computer jargon, to slipstream updates, patches or service packs means to integrate them into the installation files of their original software, so that the resulting files will allow a direct installation of the updated software.

Google and wikipedia are your friends
__________________
"Research is what I'm doing when it looks like I'm not doing anything" :D

BEER, is it in you?
wicked23 is offline  
Old 04-30-2008, 03:50 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 181
Default Re: My SP3 experience...

Quote:
Originally Posted by wicked23 View Post
Google and wikipedia are your friends
Hence the edit before your submitted post.
Celticsfan is offline  
Old 04-30-2008, 04:13 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: My SP3 experience...

I simply downloaded SP3 direct and saw it go on without problems. That disk that was sent may simply have a glitch? IE 7 opened right up and ran while I don't the MCE but Home edition. Want to try a 316mb download instead? |MG| Microsoft Windows XP Service Pack 3 Final
eyeCpc is offline  
Old 04-30-2008, 04:18 PM   #9 (permalink)
I know things...
 
wicked23's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Pennsylvania
Posts: 398
Default Re: My SP3 experience...

Quote:
Originally Posted by Celticsfan View Post
Hence the edit before your submitted post.
Yeah you edited while i was still typing. oops!:happy:
__________________
"Research is what I'm doing when it looks like I'm not doing anything" :D

BEER, is it in you?
wicked23 is offline  
Old 04-30-2008, 04:23 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: My SP3 experience...

I like it when people post three times even with corrected information while you are still typing your reply. Isn't that fun? "yaa... right! "

Back to SP3 I figured it wouldn't take long for softpedia. com to see the full rerdistributable service pack once the final release was ready. The download time will be faster at Download Windows XP Service Pack 3 FINAL - Microsoft periodically combines updates, fixes, and other improvements into a single package - Service Pack - Softpedia then the other link for some reason.
__________________

eyeCpc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Razer Barracuda 7.1 AC-1 Sound Card Experience? jfenwick New Systems | Building and Buying 0 03-07-2008 04:40 PM
Hellgate London: DX10 vs. DX9 Gaming Experience Osiris Monitors, Printers and Peripherals 0 11-26-2007 02:53 PM
Windows XP SP3 To Include Some Vista Features Osiris Microsoft Windows and Software 12 10-15-2007 03:45 PM
Xp Sp3 Deadpixel Microsoft Windows and Software 19 10-01-2007 11:29 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.