MY computer won't turn ON! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-13-2006, 07:19 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 40
Default MY computer won't turn ON!

I have a computer doesn't seem to load up when ever i press it the start button, i hear my tower making the noise but the montior just shows "no signal" i made sure everything is plugged in properly, usually ihave to press the start button like 10~20 times then it would start up, i am using windows XP

any help would be good thank you!!
__________________

DOTA2000 is offline  
Old 09-13-2006, 07:49 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 18
Default

have you put the video card - screen cable?
is your hard drive (or drives) connected to the power supply?
have you tried to make any configuration (i.e. changing a cooling system) lately?
__________________

MorgothErmis is offline  
Old 09-13-2006, 08:18 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default

I had a similar problem and ended up burning the motherboard. So i suggest, if you're not a professional, take it to the professionals. Hardware problems always freaked me out.
mindtrick is offline  
Old 09-13-2006, 08:28 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 18
Default

i burned my motherboard too and i had to buy another T_T don't play if you don't know what you're doing.Static electricity and stuff
MorgothErmis is offline  
Old 09-13-2006, 08:41 AM   #5 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Seems like your computer needs to warm up for a couple of minute before it wants to load...I would say something wrong with the PSU or video card.
Law is offline  
Old 09-13-2006, 08:25 PM   #6 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

do u have onboard video too? how many video ports do u have on the back of the pc? if 2 or more, try hooking it up to anoter one.
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 09-13-2006, 10:27 PM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

it could be 4 things going bad

1.processor
2.video card
3.mobo
4.corrupt files
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-14-2006, 01:32 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 40
Default

ok i'll check those four things, by the way whats a mobo?
DOTA2000 is offline  
Old 09-14-2006, 02:27 AM   #9 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

motherboard. you can eliminated number 4 if you bios isn't showing up.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-14-2006, 03:23 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 168
Default Re: MY computer won't turn ON!

Quote:
Originally posted by DOTA2000
I have a computer doesn't seem to load up when ever i press it the start button, i hear my tower making the noise but the montior just shows "no signal" i made sure everything is plugged in properly, usually ihave to press the start button like 10~20 times then it would start up, i am using windows XP

any help would be good thank you!!
I would think it was due to your PSU.
What is the maximum power output of your PSU?
__________________

kwokwai is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.