Movie playback issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-18-2005, 07:52 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 26
Send a message via AIM to aglobalthreat
Default Movie playback issue

When I download a mpeg and try to watch it on my computer its usually choppy or, it will get messed up and the audio will be like 5-10 seconds in front of the sound. My computer is pretty old but I remember years ago when it never gave me this problem. I know getting a new cpu and videocard and maybe even some more RAM would fix this problem but, I was wondering if anyone knows a way of fixing it without buying anything new, just so it plays mpegs, avis, ect. like it used to.
__________________

aglobalthreat is offline  
Old 05-18-2005, 08:12 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

Best suggestion i have is this.
- update your video card with the updates online.
- update windows media player, if that is what you use, if so id get another player
- update your sound card again with updates online
Hope that will work

Post back if you cant find the updates
__________________

__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 05-18-2005, 08:22 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 26
Send a message via AIM to aglobalthreat
Default

okay im updating my video card.. I havent ever done that so Im hopeing this will work. My windows media player is all the way updated. I really dont like that but I prefer it over quicktime or real player.. Do you have any recommended players? As for my sound card I just bought a new one a month ago and updated it, so I dont think that is the problem, but I'll check for updates on that also. I'll get back to you in abou 5 mins when my video card is updated. Thanks for your help.
aglobalthreat is offline  
Old 05-18-2005, 08:36 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

Any time.
Recomendation.. winamp. It is a little confusing, to me, but it is good once u get used to it.
http://www.majorgeeks.com/download.php?det=3514
__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 05-18-2005, 08:52 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 26
Send a message via AIM to aglobalthreat
Default

okay i tried downloading the driver but it had a problem installing ( i have win xp) then i downloaded the driver but for win 98 and it installed but there isnt any difference in the playback.. i dont know why the windows xp one isnt working. .it said it cant locate any drivers that are for my hardware. It might be because when i got this computer it came with the video card and the OS at the time was windows 98. If you can find a driver for me... my video card is NVIDIA RIVA TNT2 MODEL 64/ MODEL 64 PRO
aglobalthreat is offline  
Old 05-18-2005, 09:19 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

ill post back my result
__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 05-18-2005, 09:33 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,100
Send a message via AIM to Blitze105 Send a message via Yahoo to Blitze105
Default

http://www.download.com/MSI-Nvidia-b...-10162299.html
that might be it.

if not i do suggest that u upgrade your video card, hardware.
it isn't that expensive, to be honest i have an extra laying around somwehere.
__________________
I'm Forgetful! so if i stop posting on something that i was helping you with... PM me or IM me
yahoo and aol: blitze105
you can always IM or PM me if i offend you as well, i will edit the post if i have.
Blitze105 is offline  
Old 05-19-2005, 02:00 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 26
Send a message via AIM to aglobalthreat
Default

the link didnt work.. i got winamp but it doesnt let me play all movie files.. the audio will go but the screen will stay black =/

Video files are still playing really choppy.. i have a old video card.. 32mb but i dont know.. i coulda sworn it used to play smoothely.. anyone else have some suggestions?
__________________

aglobalthreat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.