.iso ??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-14-2005, 04:04 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default .iso ???

i downloaded a tutorial online and the ext on it is .iso, none of my media player can play the file, I thought it was an image so i burn it using nero but had no luck. does anyone know of a player that will work, or could explain how to burn it.thanks
__________________

__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 02-14-2005, 05:17 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

an iso is a cd image. You should be able to burn it with Nero. Waht you do is:
Open nero.
click the "open" button in the bottom right of the wizard box
locate your iso and burn it.

alternatively you can use a program like winrar to access the files that would be burned to a cd. It acts just like a .zip or .rar file.

Wayne
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 02-14-2005, 06:56 AM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Make sure you are not burning a data disc, or it will copy the ISO to the disc without extracting it.

There should be an option specifically for images.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 02-14-2005, 07:00 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

WINISO
WINRAR
turtile is offline  
Old 02-14-2005, 09:23 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 154
Default

actually the .iso file can be extracted using WINRAR without burning the image files into a CD.
__________________
The important thing is not to stop questioning...
Albert Einstein
ZoneFire is offline  
Old 02-14-2005, 01:25 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default

The way i copied it was i went into nero,i went to recorder,burn image,
dragged the file into the field and burned. Didnt work .
__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Old 02-14-2005, 01:29 PM   #7 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

DAEMON TOOLS : Then simply mount the drive.
__________________
brady is offline  
Old 02-14-2005, 03:05 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

you dont drag the iso into the field, you need to "open" then burn it, the feilds dont even show up when you do that.

heres a image:

http://img.photobucket.com/albums/v6...ruse10/iso.jpg
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 02-14-2005, 03:46 PM   #9 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

http://www.daemon-tools.cc/dtcc/portal/download.php

Install this and mount the image.
This program acts as a virtual drive... you can mount a cd, dvd, whatever you feel like.

Once you install this program.
open the app and all you have to do is point this application to your .ISO file.

Daemon tools is a life saver
Have Fun !
__________________
brady is offline  
Old 02-14-2005, 03:59 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 251
Default

Thats for all the help guys the info you gave helped, i got it to work.
__________________

__________________
WIN XP PRO-Abit AV8 3rd Eye, AMD Athlon 64 3000+1.8Ghz OC\'d to 2.3Ghz
OCZ PC 3500 2 x 512mb dual channel Platinum Enhanced Bandwidth Edition cooled by thermaltake mem fan
40GB maxtor 7200 rpm,120GB Sata Seagate 7200 rpm
Radeon 9600 Xt cooled by TT Fanless heatpipes
Creative SB Audigy 2 (WDM)
PLEXTOR DVDR PX-716A
Sony SDM-P82 18\"
MAG InnoVision XJ700T
Liquid cooling- BIX2,MCP 650 12V inline pump,swiftech MCW 6000 block,1/2\" Primoflex tubing
Case-ThermalTake Armor VA 8000 Black
PCMark 4606/CPU 4516/Mem 4951/Graphics 2381/HDD 3267
socom2playa is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.