HELP With Vista PLease - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2007, 02:40 AM   #1 (permalink)
Super Techie
sailpog's Avatar
Join Date: May 2006
Posts: 498
Default HELP With Vista PLease

Ive been running Vista for since it came out and ive just started having a problem...
I can switch my computer on fine and it gets to the user and password screen.
I enter my password the its says logging in for about a minute (a lot longer than usual) then after that it just goes to a black screen and i cant click on anything.
To write this i booted into safe mode.
Any ideas as to whats wrong?

<A HREF="">
sailpog is offline  
Old 10-21-2007, 08:48 PM   #2 (permalink)
Master Techie
eyeCpc's Avatar
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: HELP With Vista PLease

Does your vdeo card have two vga outputs? If you have the monitor plugged into the secondayr instead of primary that would be one problem that will come up. Other then that video drivers can easily be the source when the desktop can't be seen.

eyeCpc is offline  
Old 10-21-2007, 08:56 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
KSoD's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: HELP With Vista PLease

Has your video card come unseated from it slot on the mother board?
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-22-2007, 12:21 AM   #4 (permalink)
Master Techie
eyeCpc's Avatar
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: HELP With Vista PLease

With a new DX10 ATI driven card here the 7.9 version of the catalyst and drivers were seeing one persistant error as well as seeing the screen go black once the desktop should have appeared. The ATI FaQ and troubleshooting section pointed out the vga port problem.

I ended up still seeing the same on XP when trying both ports until the 7.10 came out. For awhile it was Vista only with that being seen on XP. With the 7.10 the only problem seen now is the Start taskbar being transparent in the portions where there is no acitvity. That would be around the clock and any windows open while the Start button turns the same as the desktop.
eyeCpc is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Download Windows Vista Service Pack 1 Beta Osiris Microsoft Windows and Software 0 10-14-2007 10:57 AM
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 04:31 PM
Linux and Vista dual-boot Mike9182 Linux and Open Source 1 06-26-2007 06:53 PM
Is Vista Full of Bugs ? NayNay1991x Microsoft Windows and Software 14 05-29-2007 06:40 PM
Vista Upgrade? Saynt25 Microsoft Windows and Software 4 04-18-2007 03:48 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.