Fixing to completely wipe hard drives..... Need Help - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-27-2008, 12:03 AM   #21 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Fixing to completely wipe hard drives..... Need Help

Quote:
Originally Posted by eyeCpc View Post
What happens when you change drive types and capacities? hhmmm....

Nothing tops a clean install on a brand new drive seeing a fresh primary to work with. You don't drag all the registry as well as drive clutter along with you.
Done that too. Went from a Western Digital IDE 80GB, to a SeaGate SATA 320GB; worked flawlessly.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 03-27-2008, 12:07 AM   #22 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Fixing to completely wipe hard drives..... Need Help

With Ghost you can change the drive type (Which you can not do in Windows anyways as all Windows require to be on a Primary Partition. Not Logical or Extended) and capacity. Ghost only takes the Used drive space. Unlike Acronis which also takes the free space.

So with Ghost you will only take the 20GB used by XP and clone that part. Not the 200GB of free space. So if you choose to put it in a smaller partition than 250GB you can. As long as it can hold your current capacity you are fine.

I used to Image my drive as well. It was very worth while. Make a clean image after you get all updates and drivers installed let alone Apps. The issue i ran into is that i started to mess around with so much other stuff like Betas and different apps that my Images would be outdated in a week and be useless. Let alone the DVD's needed to burn that much space.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-27-2008, 12:07 AM   #23 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Fixing to completely wipe hard drives..... Need Help

aloha bob and vcom's system suite 8 can let you transfer programs. but vcom crashes some systems.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-27-2008, 02:22 AM   #24 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: Fixing to completely wipe hard drives..... Need Help

Anyone for Vista? ........ !
eyeCpc is offline  
Old 03-27-2008, 11:00 AM   #25 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: Fixing to completely wipe hard drives..... Need Help

Ghost will do what you need if the drive is going in the same PC. Won't matter if it is a different H/D brand. If it is going in a different PC you will have HAL issues. Maybe you can slave the drive, install your OS on the new drive and run the programs from the slaved drive. You will have to edit your paths, but this might work. My question is, if all you stuff got stolen, how are you going to do this anyway?
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 03-27-2008, 12:57 PM   #26 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Fixing to completely wipe hard drives..... Need Help

Surprised nobody else had suggested just to image everything over beforehand...lol.

Anyway, like I and others have said, Ghost should do exactly what you need.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 03-27-2008, 07:21 PM   #27 (permalink)
Master Techie
 
eyeCpc's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2,074
Default Re: Fixing to completely wipe hard drives..... Need Help

Don't plan on it with Vista. When trying to copy one Vista primary from one drive to another the startup repair tool didn't work, reinstalling Windows didn't work on the same primary without reformatting it, and simply removing it and seeing new one created is what saw Vista up and running.
eyeCpc is offline  
Old 03-27-2008, 08:46 PM   #28 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Fixing to completely wipe hard drives..... Need Help

Quote:
Originally Posted by superdave1984 View Post
Ghost will do what you need if the drive is going in the same PC. Won't matter if it is a different H/D brand. If it is going in a different PC you will have HAL issues. Maybe you can slave the drive, install your OS on the new drive and run the programs from the slaved drive. You will have to edit your paths, but this might work. My question is, if all you stuff got stolen, how are you going to do this anyway?
Ghost works on computer with different hardware. it has a tool that overcome the hal issues. I done it lots of times
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control Engineering Win2000/Remote Control Software, Going Network david55 Microsoft Windows and Software 4 11-28-2007 10:06 AM
BIOS stopped detecting hard drives YoBagonGo Hardware Repairs and Troubleshooting 4 09-04-2007 11:42 PM
Which hard drives are compatible with the ABIT NF7-S motherboard? Herringtrader Hardware Repairs and Troubleshooting 4 07-19-2007 02:28 AM
When will 10,000 rpm hard drives be standard? macdawg Monitors, Printers and Peripherals 13 04-28-2007 03:22 PM
New Western Digital Drives For AV Products maroon1 Monitors, Printers and Peripherals 0 04-09-2007 02:14 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.