Downgrade XP Pro to XP Home? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-01-2006, 08:54 AM   #1 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default Downgrade XP Pro to XP Home?

You might think that that's a stupid idea, but my problem is this:

Friend A bought a PC with XP pro from friend B, friend B split with girlfriend, Friend A now with said girlfriend, friend b unhappy, friends A & B no longer friends.

Friend A comes to me after all this saying his XP serial no. is bad.
I, having thought he had XP home, bought him an OEM version (of XP home) for £58. Serial doesn't work (obviously, but had to try it!)

He doesn't want to format because he has quite a few progs that he hasn't got installation discs for.

If I do an XP repair with the home disc, will the XP home serial then work?

Whadya reckon?

B
__________________

__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 07-01-2006, 09:08 AM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Nope. Cant repair Pro with Home Disc. Will Fubar install. Best Bet is to backup what he can. Download the apps needed and format. That is only option.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-03-2006, 03:12 AM   #3 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

Hmm, seems pretty cut and dry!

Thanks
__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 07-03-2006, 05:41 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: Downgrade XP Pro to XP Home?

Quote:
Originally posted by b0dge
...Friend A comes to me after all this saying his XP serial no. is bad...
Lets go back...

...So what happened? How did he find out that his copy of XP was bad? Did a Windows Genuine Advantage notice appear informing him...or did it fail when he tried installing Windows XP Home?

Microsoft purposely invalidated a mass list of serial keys years back (I think it's keys before 2001)...so that users are forced to activate using Windows Product Activation, and are usually forced to activate using Phone method because either keys have been copied or stolen and therefore branded as a pirate key.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 07-03-2006, 11:22 AM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Alvin is correct that a mass # of serials espicall for XP Home were deemed invalid. Call M$ before you do anything and they shoudl validate you.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-04-2006, 01:50 AM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

why can't you use the home serial?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 07-04-2006, 04:06 AM   #7 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

Alvinc:
Yeah, it was genuine advantage that told him he couldn't download updates etc and he'd have to get in touch with MS. Haven't actually put the new home disc anywhere near the Pro PC yet.

Oh, and i tried changing the xp Pro serial key to the new one from xp home using Magical Jelly Bean, but to no avail.
__________________

__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.