Computer Wont Start, shuts down before starting - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2005, 01:07 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 1
Default Computer Wont Start, shuts down before starting

Ok here are the specs on my notebook computer:
Compaq Presario 2700
Intel Pentium III
256 MB RAM
Windows XP with service pack 2

Here is my unfortunate problem:
Today I replaced the cooling fan inside of the laptop, as it was not functioning anymore. I thought the fan would be through the bottom, but after disassembling realized it was under the keyboard. I found and replaced the cooling fan but now I have bigger problems.

After putting everything back together the computer seems not to boot up with the power supply plugged in. It wont even get to the windows xp screen or the screen where the little curser blinks before it gets to the windows xp screen. It boots up for about 8 seconds. I see a "Compaq" logo pop up, the little white lined graphic at the bottom that turns into a solid line as it boots (usually just a second), then the computer shuts itself off (no blue screen or anything, just dead).. The computer WILL NOT get past this stage with the power supply plugged into the computer.

Now if I take the power supply out I can start up the computer normally most times, with no problems. When I plug the power supply in (to the computer not the wall) after starting the computer it doesnt shut down immediately, but has shut down a few times like the above mentioned. Just not at the start and not a set time when it does it (no blue screen or anything, just poof and dead)

I also noticed it took a while to uninstall a 109MB program using add/remove programs, about 10 minutes which it shut off right before finishing. I tried it again and it only took about 5 minutes. RAM or processor problem perhaps?

Any thoughts?

DamonBoost is offline  
Old 08-06-2005, 01:20 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
KSoD's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647

Ram could be your problem. XP is recommennod at 256 but more should be used. As far as not working with the Power Supply hooke dup did you break the connection from the Power supply to the mobo. I know it on the bottom and if it got severed in any way it wont work at all.

I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 08-08-2005, 07:47 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 7

try reinstalling xp because if it booting up and u at least know it is running u might have just tripped a part of the softare and the comp thinks it has or doesnt have the necessary hardware to load....try it and reply
adam12 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:09 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.