Computer is very slow!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-21-2005, 12:46 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7
Unhappy Computer is very slow!!

Hello,

Something is going on with my computer... The normal tasks like opening up a program, opening new windows, copying, etc are now taking forever. Startup also takes a long time. I have not instaled anything major and have no idea what is happening, and I dont think I have any Spyware or Adware...

Thanks for your help.

G

P.S. I have 14.4 Gigas left on my hard drive and when I run the task manager it says that the CPU ussage is between 8% and 35% so it would seem ok. I am running windows XP and have a 1.3 centrino processor if not mistaken
__________________

gdiego is offline  
Old 04-21-2005, 12:52 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,258
Default

have you run any spy\adware checkers?
if not then do so. You will be suprised.
AdAware and Spyboy are my favorites...
http://www.lavasoft.com and http://www.safer-networking.org/en/download/

Good luck...
__________________

Inaris is offline  
Old 04-21-2005, 04:30 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7
Default

Thanks, I will do that.. maybe they are well hidden...
gdiego is offline  
Old 04-21-2005, 06:20 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7
Default

I ran Spyware Doctor.. and restarted the computer. It erased som 211 problems.. but it is still REALY slow. Specially at startup...

I am now running Ad Aware... Hope it helps
gdiego is offline  
Old 04-22-2005, 11:10 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7
Default

Ran Ad Aware and showed some cookies, but it is still much slower than it used to be. I have McAfee installed, but could it be a virus? Any other ideas?
gdiego is offline  
Old 04-22-2005, 11:24 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

Ever heard of Defragmenting? I bet it's no. Google Diskeeper and download the full trial. Run it, might take a while, then reboot your PC.
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 04-22-2005, 02:32 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 89
Default

I was working on my moms computer and she has the TrojanSwissor, yea that thing slowed her computer down a lot, but what sucks is the crap im going to have to go threw to delete it, McAfee and other major virus scans cant pick it up, and hwen some of the free virus scans pick it up, they wont delete it, im not sure what to do, any suggestions? Ill post this in another thread to get better results!
BoobieSrUs is offline  
Old 05-05-2005, 02:20 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7
Default

Desiboi...

Yep, heard of it, but had not ran it in a while... and yes, it needed major defragmentation.. but NOPE it did not help in making it faster. I think it is more along the lines of BoobieSrus. I will do a search for his posting to get some ideas.

Thanks for the help
gdiego is offline  
Old 05-05-2005, 02:23 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 720
Default

Try doing this:

Start -> run -> msconfig -> Go to startup and uncheck everything.

Once this happens, see if it's faster, and if it is, then post the startup stuff here (copy it down on paper and then post it here). We then can probably help you with what is making it so slow.

-SkyHi
SkyHi is offline  
Old 05-05-2005, 02:53 PM   #10 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Diskeeper - > Defrag
www.antivirus.com -> Run free virus scan
Microsoft Anti-Spyware -> spyware scan
Webroot SpySweeper - > spyware scan

and do what skihi said
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.