Can I set a time for vista to wake up from sleep mode? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-11-2007, 11:57 PM   #1 (permalink)
og5
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 98
Default Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

Anyone know if it's possible to do this? I need my computer to be on at a certain time and it would be nice if I could configure it to get out of sleep by then.
__________________

og5 is offline  
Old 10-13-2007, 09:42 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default Re: Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

don't think so but you can set in the bios to boot up by rtc alarm (i think) and set the date and time you want the computer to boot up and it should boot up. make sure you set auto log on to windows if you it to be logged on already
__________________

__________________
Graphics card: Inno3D Nvidia GeForce 8800 GTS @ 640/940 (core/memory)
MB: Gigabyte GA-965P-DS3 v3.3 F12
RAM: 2 Kingston HyperX DDR2 800MHz (4GB total)
CPU: Core 2 Duo E6320 @variable rates (will fix my fan problem soon and overclock high again)
HSF: Thermalright Ultra 120 Extreme & Antec Tricool 120mm fan
PSU: Delta Serverpower 550W
HD: Seagate 400GB ST340032AS & Excelstor 80GB (both SATA)
Case: don't know what case it is but it is very crappy
Optical Drive: Lite-on 16X DVD+&- RW DL (died) using a CD-ROM drive until I get a new blu ray burner or whatever i can get


http://web26.hopto.org:443/

**been afk from tech-forums for a while so this is the updates specs**
advancedgeek is offline  
Old 10-13-2007, 09:46 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

If it is in sleep mode it only takes about a minute to wake from it. Cant wait jsut a minute?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-14-2007, 06:13 PM   #4 (permalink)
og5
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 98
Default Re: Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

mine takes even shorter than that but i am not available to turn it on when i would like it to turn on so that is why i'm asking.
og5 is offline  
Old 10-14-2007, 06:44 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

I can understand kinda what you mean. But at the same time. When you get there if it takes less than a minute. Why not just wait that short amount of time and let it come on. Is it like a total necessity that it is on when you get there.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-16-2007, 12:07 AM   #6 (permalink)
og5
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 98
Default Re: Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

no I'm not at home at all to turn the computer on. It has to turn on by itself or it won't go on at all when i need it to (it needs to be on to be connected to the interent at a certain time)
og5 is offline  
Old 10-17-2007, 08:21 AM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

Which still doesnt make any sense. If you are not home why do you need it on? Why must it be connected to the internet at a certain time? Have to be there for a download or something?

Cant be vague and expect a answer. If you are not there then why does the machine have to be on? Why not leave it in sleep mode but not shut down the hard drives? Why not just leave it with the screensaver on? How come your PC loses net connection in sleep mode. Mine doesnt. I constantly am downloading stuff with my PC going into sleep mode. I jsut dont turn on the hard drives.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 10-18-2007, 06:05 PM   #8 (permalink)
og5
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 98
Default Re: Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

Dude you sound like an interrogator I want it on because I swing trade stocks and the stock trading program won't execute unless the program is on (meaning computer is running) and able to send the order (meaning computer is connected to the internet) I used to be able to do this in the morning myself but due to my new schedule I need to enter the orders the night before and let them execute in the morning (which is fine as long as the computer is on at that time)

My computer disconnects from the internet in sleep mode, I know this because it takes about 10 seconds to reconnect when it wakes up.

Any idea how i could turn it on automatically?
og5 is offline  
Old 10-21-2007, 04:26 PM   #9 (permalink)
og5
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 98
Default Re: Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

bump... i thought there would be a simple solution for this
og5 is offline  
Old 10-21-2007, 05:36 PM   #10 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Can I set a time for vista to wake up from sleep mode?

There is no simple solution. Cause there is no application nor any way around it. Sorry. I have looked but come up with nothing.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP emachines ? sleep mode?? agent 99 Microsoft Windows and Software 2 06-06-2007 02:27 PM
Computer won't wake up from power saving mode 2perfect Microsoft Windows and Software 4 06-06-2007 05:07 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.