Automating computer boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-26-2005, 06:36 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 380
Default Automating computer boot

How is a computer automated to start in a defined schedule? Wondering if there is any possibility to do this.
__________________

piggysmile is offline  
Old 01-26-2005, 07:30 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 266
Send a message via AIM to VICone Send a message via Yahoo to VICone
Default

lan boot
__________________

__________________
MCSA, MCP (070-210, 070-218, 070-215), A+, Network+, Security+<br>
<a href=\"http://profiles.myspace.com/users/17229411\" target=\"_blank\">MySpace</a> | <a href=\"http://mcmcse.com\" target=\"_blank\">MCMCSE</a> | <a href=\"http://brainbench.com\" target=\"_blank\">Brainbench : Free Certifications</a>
VICone is offline  
Old 01-26-2005, 08:12 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 39
Default Depending on your BIOS...

I have worked with some computer BIOS settings that allow a turn on/off schedule for a PC. As mentioned previously you could also configure a Wakeup on LAN process with WOL supported NICs. Good luck!
mortified is offline  
Old 01-27-2005, 06:15 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 380
Default

unfortunately, my BIOS doesnt support it. gotta stick the manual way. ty
piggysmile is offline  
Old 01-27-2005, 09:22 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 380
Default

i'm sorry. i've just skimmed over the manual. my chipset and bios support WOL but this method isnt applicable in my case. i also have options like RTC alarm resume. so?
piggysmile is offline  
Old 01-27-2005, 11:48 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

You can put your PC on a manual timer, or use networked power bars.
DJ-CHRIS is offline  
Old 01-27-2005, 06:10 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 380
Default

manual timer through that RTC alarm? i also have PowerON PCI and Modem Ring Resume.
__________________

piggysmile is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.