Audio output to input? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2007, 11:04 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 72
Default Audio output to input?

Does anyone know if there's a way to set your computer's audio output as your recording input without the use of an external cable? I'm using XP pro.
__________________

xr280xr is offline  
Old 01-19-2007, 11:26 AM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

What are you trying to do exactly? There may be a application that can help you along.

But to answer your question no. You can not use a output as a input. Unless you put the audio output to a reciever input.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-19-2007, 12:37 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 72
Default

I have an old recording that I'm trying to clean up in an audio studio but it won't import it for some reason. So if I can just set the output as my recording source I can just record it as it plays.
xr280xr is offline  
Old 01-19-2007, 04:13 PM   #4 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default

I don't know of a software solution for this, but I have used a line in for that. Just run a stereo line out cable from the speaker jack to the line-in jack and you're all set. I use a splitter so I can hear what's going on too. Works VERY well. You may have to hunt one down that has male connectors on both ends. Radio Shcak should have one for < $5.
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 01-19-2007, 05:14 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

I know Camastia can record sound and video right from your PC.

There are several. I think Audacity can do this as well.

http://audacity.sourceforge.net/
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-19-2007, 05:33 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

http://techist.com/showthread.php?threadid=138422
__________________

The General is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.