no sleep - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-28-2015, 08:43 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
XWrench3's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: W. MICHIGAN
Posts: 749
Default no sleep

i like using sleep, as i am on and off the computer all day. but for some reason, i can not find anywhere this option is available to me. the computer is a HP Compaq nc8430, that has had windows 7 professional installed onto it. is the no sleep thing part of the pro edition software? i have tried changing power plans, and going into the link to change power settings that are unavailable. but there is just nothing there. i hate waiting for the system to boot up every time i want to do a quick research or check mail.
__________________

XWrench3 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2015, 10:06 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
rulezero's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Earth
Posts: 1,685
Default Re: no sleep

Does it not show the sleep option at all in power options? when your in control panel > power options > there should be an option on the left saying choose when this computer sleeps?
__________________

__________________
Don't like what I say, ban me!
rulezero is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2015, 10:07 AM   #3 (permalink)
W͂O̠̳ͨ̍̍̒̈́͛̕Ķ͎̠̱̰̓ͦĒ ̍̓ͦ
 
zaka100's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Birmingham, UK
Posts: 745
Default Re: no sleep

If windows is stored on an ssd, maybe the option has been removed because sleeping/hibernating messes up the ssd.
__________________

My Build
CPU - AMD X4 860k @ 3.7ghz
GPU - Nvidia GeForce 780
RAM - 2x HyperX Fury 4gb
MOBO - MSI A78M-E35
SSD - 120gb Kingston Hyper X
HDD - WD 320gb
Steam: zaka100123
zaka100 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2015, 11:36 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
XWrench3's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: W. MICHIGAN
Posts: 749
Default Re: no sleep

there are no sleep options either in the first power option page, or on the "change settings not shown" area. i went into the advanced options where i did find an option for sleep. but when i checked those boxes, there is still no where to actually select when the computer sleeps. even after closing everything out, and restarting the computer. there is no where to either manually actuate sleep (like using the sleep button) or to schedule sleep. // and no, this does not have a ssd drive. just a regular mechanical hard drive.
XWrench3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
if a close my laptop cover with sleep mode disabled, will it still goto sleep? Sweetness94 Laptops and Notebooks 3 05-07-2011 09:34 AM
Block Sleep And Hybrid-Sleep Mode In Windows 7 And Vista Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 04-04-2010 09:08 PM
sleep mode? smokey Microsoft Windows and Software 3 11-20-2003 02:12 PM
Going to sleep? Wacko Monitors, Printers and Peripherals 4 08-28-2003 06:12 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.