Help with Computer from Dr. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-23-2014, 03:52 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2014
Location: America
Posts: 6
Default Help with Computer from Dr.

So, 4 months ago I got this laptop from my mothers Dr. He gave it me with 1 account on it not Administrator. The problem is can't update drivers and download things because I don't have administrative privileges.

Also, it has a group domain name. So I can't change that **** either for some reason.

Is there anything I can do, or is it just a work computer?
Can it be reset or get a account added.
__________________

dbonezone is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2014, 05:19 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Help with Computer from Dr.

What OS is it running and what are the specs? Post the brand/model if you're not sure of the specs.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2014, 01:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2014
Location: America
Posts: 6
Default Re: Help with Computer from Dr.

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
What OS is it running and what are the specs? Post the brand/model if you're not sure of the specs.
Windows 7 Professional, Dell Latitude.
dbonezone is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2014, 02:20 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Help with Computer from Dr.

Going to need the model, not just the product line (Latitude is a product line of models..post the model or just the service tag #).

Well, I'd say you have 2 options: 1) try to get it running by setting up an Admin user / removing it from the domain / install drivers OR 2) If you have the product key for the system, wipe the system and install drivers. Product key should be on a sticker on the computer case somewhere.

Option 1) Since it was a domain computer, I'm sure there's an Admin account on the machine - just hidden.

Firstly, try logging in as Admin without a password. After the Ctrl+Alt+Delete screen, you'll need to click "Other User" and then for the username type in ".\Administrator" (without quotes...take note of the .\ before the username). Then try to log in. If it lets you in, great we can proceed. If not, then we'll need to reset the local Admin password.

Option 2) Get the Win7 Pro x64 ISO from here:
[Legal Download: Windows 7 with SP1, 13 languages

Burn it to a disc or use Microsoft's USB tool to make a bootable USB.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2014, 02:27 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2014
Location: America
Posts: 6
Default Re: Help with Computer from Dr.

When I tried to log on Ad this came up. "There are current no logon servers avaliable."

Latitude E6420, maybe??
dbonezone is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2014, 02:31 PM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Help with Computer from Dr.

That's because you're still trying to logon through the domain.

Are you trying to logon as the Admin, prefixed with ".\"? Also, that's assuming the Admin account is in fact "Administrator" and not called something else.

So..which route would you like to proceed with? Option 1 or option 2?
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2014, 02:33 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2014
Location: America
Posts: 6
Default Re: Help with Computer from Dr.

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
That's because you're still trying to logon through the domain.

Are you trying to logon as the Admin, prefixed with "./"? Also, that's assuming the Admin account is in fact "Administrator" and not called something else.

So..which route would you like to proceed with? Option 1 or option 2?
Yes, I was trying to logon the adminstrator account. I don't care, whichever option is easier. I do have the product key on the bottom.
dbonezone is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2014, 02:34 PM   #8 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Help with Computer from Dr.

Quote:
Originally Posted by dbonezone View Post
Yes, I was trying to logon the adminstrator account. I don't care, whichever option is easier. I do have the product key on the bottom.
I posted the wrong prefix. It should be ".\" not "./", sorry about that. Went and edited my posts to reflect the change.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 11-24-2014, 02:40 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2014
Location: America
Posts: 6
Default Re: Help with Computer from Dr.

Same problem. Even tried to logon to computer, and not the domain.

Tried .\Administrator
Tried Domain .\Administrator
dbonezone is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2014, 02:48 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2014
Location: America
Posts: 6
Default Re: Help with Computer from Dr.

I'm try option 2 now. Currently DL files. Thanks for all your help bro. If I have any questions Ill message you or something, thanks.
__________________

dbonezone is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!!! Computer Wont Turn on, NEED HELP ASAP. iLeeoh Hardware Repairs and Troubleshooting 17 09-06-2011 06:10 AM
From decent computer to performance computer! Upgrading help! Crocodyle System Upgrades 16 07-23-2009 06:58 PM
computer wont come on at all, help, help,help francy Hardware Repairs and Troubleshooting 6 07-24-2006 01:27 PM
Help Help Help Help Help Help Asap ITZBVAN005 Monitors, Printers and Peripherals 5 12-12-2005 02:03 AM
Help Help Help Help!!!!!! Tankhead02 Web Graphics and Design 1 05-30-2005 11:41 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.