Wipe Harddrive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-24-2004, 03:22 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 83
Default Wipe Harddrive

When i go to my dekstop, nuthings there anymore, its just the backround, no taskbar, no my computer, nuthing. I was planning to wipe my harddrive before, so instead of working my *** off on fixing this problem i though i just might as well wipe my harddrive. I have no floppy disk drive and im windows 98. I went into BIOS, and changed hardrive to number 2, and cd-rom to the top. But when i put in windows 98se nuthing happens, just it goes back to the desktop after the compaq logo and windows 98 logo appears. Isnt the windows 98 cd supposed to load up and i follow the intructions. Wut do i do to wipe it out now?
__________________

heifsin85 is offline  
Old 08-24-2004, 03:34 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
HoLoCroN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Plant City, FL
Posts: 1,305
Default

Hmm.... is that an original CD or a copy? Double check your BIOS settings and make sure the boot order has CD before the hard drive.

Let us know whats up.
__________________

HoLoCroN is offline  
Old 08-24-2004, 03:36 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 373
Default

My computer just started doing the same thing but im running Windows XP (Im going to reformat it when i get home). If I ctrl alt del then log off and then log back in a few time I can get the desktop to work.

But as to your problem, make sure that your first boot devise is a CD-ROM.
__________________
AMD 3800+ X2
Zalman CNPS7000B CPU Heatsink/Fan
ASUS A8N Premium
2 GB G. Skill DDR 400 (2 X 1 GB)
1 GB Ultra DDR 400 (2 X 512 GB)
eVGA 7800GT 256MB
120 GB seagate HD (7200RPM)
80 GB Seagate HD (7200RPM)
Sound Blaster Audigy 2 Platium ZS Sound Card
Logitec z5300 5.1 THX certified speaker
Medusa 5.1 Headphones
ATI TV turner card
DVD Drive
CD Burner Drive
Razer Copperhead Gaming mouse
Nikkon is offline  
Old 08-24-2004, 03:43 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 83
Default

Ya i tried to log off and stuff too but no luck. Back when i was a newb and didnt know that much about hardware of computers, i took my laptop to bestbuy for them to format it and install iwndwos 98se, because it had win200pro. and i gave them a burned windows98se disk. and when i got it back windows 98se was on it so the cd works, but yes it is a burned cd.
__________________
Pentium 4 3.0 ghz
nvidia 7900gt 265mb video card
200gig HD
2 gigs of ddr (3200) ram
heifsin85 is offline  
Old 08-24-2004, 03:57 PM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Burned CD's work fine with me. all my windows are burned.
I had this problem before and I had to pull the power off my cd burner because the BIOS saw thatone as my "CD-ROM"
So if you have 2 CD-Roms you need to try the other one or disconnect one
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 08-24-2004, 03:59 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 83
Default

nope, just one cd-rom.
__________________
Pentium 4 3.0 ghz
nvidia 7900gt 265mb video card
200gig HD
2 gigs of ddr (3200) ram
heifsin85 is offline  
Old 08-24-2004, 05:54 PM   #7 (permalink)
WOOOOOOOO
 
bobojuice's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Miami
Posts: 818
Send a message via AIM to bobojuice Send a message via Yahoo to bobojuice
Default

I think i know whats going on. I had a similar thing happen. CHeck your MSCONFIG and make sure your boot files are checked. This if they were unchecked it could cause the drivers and other important files needed from loading. Get to your task manager, ctrl alt del, and go to file/run and type MSCONFIG. Good luck.
__________________

__________________
Quote:
Originally Posted by Norcent
It would be bad if you had a divorse over something stupid like batteries.
LETS DANCE!!!
bobojuice is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.