switching from ATI to nVidia - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-27-2005, 01:05 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 111
Default switching from ATI to nVidia

I already posted a topic on how to switch video cards, but i'm still not sure on how to do it.

First i need to uninstall my old driver right??....
The only way that i understand how to uninstall it is to go to the device manager and uninstall it from there.

ok i have windows xp and im switching from an ATI 9250 to a eVGA 6600GT.

i went to the device manager and under "DISPLAY ADAPTERS", there is "RADEON 9250" and "RADEON 9250 - Secondary" .
which one do i uninstall?
__________________

r1c3_808 is offline  
Old 02-27-2005, 01:11 AM   #2 (permalink)
PC Cutie ^_^
 
Seria's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 553
Default

most likely both since you wont have that card anymore.

but if it where me, I would put the eVGA card in, install its drivers, then remove the ati drivers.
__________________

__________________
Seria is offline  
Old 02-27-2005, 03:35 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 111
Default

are you sure that works?.. did u do it that way b4?
r1c3_808 is offline  
Old 02-27-2005, 03:36 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

download "driver cleaner"
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 02-27-2005, 03:39 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

if it were me, id do a total reformat
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 02-27-2005, 03:40 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
but if it where me, I would put the eVGA card in, install its drivers, then remove the ati drivers.
That method would definitely give you problems. ATI and Nvidia hate each other and going from one card to another can be absolute hell. You need to do what koldapu says, and better yet go into safemode use that program and complete remove them. Then go back and install your nvidia drivers like normal.

Personally I'd do a format, but I format pretty often
Nubius is offline  
Old 02-27-2005, 03:41 AM   #7 (permalink)
PC Cutie ^_^
 
Seria's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 553
Default

no I have not done it that way b4 but it makes sence to do it that way (unless you do something else like, get "driver cleaner").

whenever I am doing a hardware swap, it is easier for me to format and re-install windows. that way I know that everything will work perfectly the first time.

It's a lot faster to re-install windows then it is to find 'fix-it 'programs.

~just my opinion.

edit-
yeah, what "VIII" said.
__________________
Seria is offline  
Old 02-27-2005, 03:45 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
but it makes sence to do it that way
It really doesn't make sense to install a completely different companies drivers over drivers that are already on there. That will just cause problems. First and fore most you have to get the previous off, unless of course you're going from nvidia to nvidia
Nubius is offline  
Old 02-27-2005, 03:46 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 111
Default

I dont know what reformat means, and reinstalling windows seems complicating so im gonna get driver cleaner and read the instructions.

Keep in mind i got into computer stuff about 2 weeks ago... lol
r1c3_808 is offline  
Old 02-27-2005, 03:50 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

well you gotta format your drive to reinstall windows. Format = wiping the HD clean
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.